1. Mario Odyssey en Zelda: Breath of the Wild eind deze maand in vr te spelen

Mario Odyssey en Zelda: Breath of the Wild eind deze maand in vr te spelen

Via de Nintendo Labo VR Kit

Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild krijgen updates op Switch die de games compatibel maken met Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit.

De updates komen op 25 april uit en het nieuwe Labo-pakket verschijnt op 12 april. Met dit pakket kunnen spelers met karton hun eigen vr-headset maken voor de Switch. Het Labo-pakket komt met cartridge waar allerlei games op staan, maar andere Switch-spellen hebben blijkbaar dus ook baat bij de vr-bril.

In onderstaande trailer is te zien op wat voor manier de bril samenwerkt met de games. In Super Mario Odyssey lijken spelers drie koninkrijken opnieuw te kunnen bezoeken in virtual reality, en Breath of the Wild lijkt in zijn geheel speelbaar in vr door een optie aan te vinken in het menu.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Voegt zo te zien niet heel veel toe maar leuk dat het kan.
 • Wordt het dan geen 'MineCraft' Zelda op een scherm van 720P?
 • VR werkt toch alleen leuk bij First person games?
 • @dewokkel

  Dan heb je Astro bot nooit gespeeld.
 • @CyberFl Nee klopt. Ik heb eigenlijk nog nooit met VR gespeeld. Het lijkt me zeker tof, maar ik had altijd het idee dat dit juist werkt met een first person game. Ik denk; wat heeft het voor een zin om om je heen te kunnen kijken in een platformer b.v.
 • @dewokkel

  Het zijn de elementen in het spel dat het juist echt uniek maakt, bv met de boss battles en platform elementen. Ik heb super genoten van Astro bot, 1 van de beste vr games dat ik ooit heb gespeeld. Dus dit kan zeker lukken met games zoals Mario en Zelda.
 • Leuk dat Nintendo aan het VR pootje baden is. Maar dit wordt natuurlijk geen top tier VR. Maar beniewd hoe de reacties zijn en wat Nintendo uiteindelijk met VR gaat doen.
 • VR in het algemeen zie ik de meerwaarde nog niet. En betwijfel of dat ooit gaat komen.
 • @legogamingfan

  Als je VR games speelt snap je de meerwaarde wel. Probleem is dat de technologie nog niet betaalbaar bestaat. Er is zeker wel een toekomst voor. Iedereen die een VR ervaring heeft gehad snapt dat.
 • @Newgamessuck

  Er zullen vast leuke VR games zijn. Kijk naar Astrobot. Maar echt triple A studio's zullen er nooit aan beginnen. Daarbij is de grafische kwaliteit nog erg matig. Dat ik teminste me nooit in zo wereld zou kunnen wanen. Maar het is een leuke gimmick. Maar het blijft een gimmick. Ik zie VR eerder voor andere dingen. Bijvoorbeeld je nieuwe huis kunnen doorlopen vanuit je eigen huis doormiddel van VR en in achtbanen kan het fantastisch werken. Maar voor games nee het blijft voor mij persoonlijk een gimmick.
 • @legogamingfan

  Waren Bethesda, Gearbox en Namco maar triple A studios… Want dan had ik Ace Combat, Skyrim en Borderlands tenminste in VR kunnen spelen. Of Capcom, want wat zou Resident Evil echt vet zijn in VR :O Ik kan alleen maar dromen.

  O, wacht, ik kan natuurlijk ook mijn PS4 aanslingeren, mun PSVR op mijn bol zetten en de Disk in de PS4 werpen. Ah, wacht, ik kan ook Dirt Rally van die indi-studio Codemasters spelen natuurlijk.
 • @Fukushu

  Als ik het over de triple studio's van bijvoorbeeld Sony heb. Dan heb ik het over Sony Santa Monica. Het A team van Guerilla in Amsterdam. En Naughty Dog. En die zullen nooit games voor VR maken. Maar ook echt grote 3rd party studio's als Rockstar etc zullen dat nooit doen. Het is een leuke gimmick. Maar zal nooit uitgroeien tot een een groot platform.
 • @legogamingfan

  Wat VR betreft heb je een mega groot bord voor je koop :)
 • @Newgamessuck

  Of jij hebt VR te hoog zitten. Want als het echt zo groot was voor de game industrie. Waarom werken de allergrootste 3rd party studio's en Sony's allergrootste top studio's dan niet aan VR? Studio's als Rockstar Naughty Dog etc zullen nooit een VR game gaan maken.Het is gewoon een gimmick. Waarmee je erg kunt vermaken. En die leuke games heeft. Geloof mij nou maar het zal een kleine markt blijven. En niet alleen door de prijs.
 • @legogamingfan

  Omdat VR nog in de kinderschoenen staat.
  Omdat goed VR nog te duur is.
  Omdat daardoor de massa nog geen VR heeft.

  Kwestie van tijd. Als jij eens een goede VR headset op je kop zet begrijp je het. De ervaring is een gamechanger.
 • @Newgamessuck

  Dat het een gamechanger kan zijn snap ik wel. Toch vind ik het nog wel een beetje voorbarig om te zeggen dat het een succes zal gaan worden. Ben jij er al van overtuigt dat ook casuals dit in huis gaan halen, en hebben mensen wel echt zin om een paar uur met VR op de kop te gaan zitten.

  Ik zeg zeker niet dat het geen succes gaat worden, maar het nog zeker geen zekerheid.
 • @legogamingfan

  En de studios die ik noemde zijn niet triple A? Of zijn alleen de studios die jij opnoemt triple A? :) Beetje jammer dat je alle triple As die ik opnoemde wegwuift alsof ze niet bestaan.

  En VR is geen gimmick. Het grote probleem is dat veel mensen een VR game niet een hele lange tijd achter elkaar kunnen spelen, terwijl sommige VR helemaal niet kunnen verdragen. Ik kan met gemak een daggie Skyrim spelen zonder problemen, voel ik niets van. Maar het is me potjandorie toch een partijtje vet :D. En VR is ook niet genre gebonden. VR werkt met alles.
 • @Fukushu

  Ik noemde de allergrootste en beste studio's van het moment. En VR komt maar niet van de grond. Maar we gaan het in de toekomst meemaken.
 • @Fukushu

  Sure, maar die games worden nogsteeds op de eerste plaats ontwikkeld voor ''normale spelers'' pas daarna gaan ze aan de VR.

  De echt meerwaarde van VR zal pas echt komen als ze hier echt doelgericht voor gaan ontwikkelen.
 • @Shuckles True, maar dat is denk ik voor hun goedkoper. Feit blijft dat niet iedereen VR kan verdragen (voor een langere tijd). Dat maakt de potentiele groep koper al een stuk kleiner. Maar ik ben blij met elke Bethesda en Gearsoft of Sony zelf die een complete game omzet in VR of echt de meest briljante platfromer maakt sinds Mario 64.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren