1. 'Mario Odyssey-team werkt aan nieuwe Donkey Kong-platformer'

'Mario Odyssey-team werkt aan nieuwe Donkey Kong-platformer'

Het zou wederom om een 2D-platformer gaan

Het team achter Super Mario Odyssey zou volgens geruchten werken aan een nieuwe Switch-platformer met Donkey Kong in de hoofdrol.

Nintendo Life claimt dat te hebben vernomen van "een onafhankelijke (en erg betrouwbare) bron". Gebruikelijke Nintendo-insider Zippo zegt ook van het project gehoord te hebben.

Het spel zou net als de meest recente games in de franchise voornamelijk in twee dimensies weergegeven worden. Het zou geen direct vervolg op de Donkey Kong Country Returns-games worden, maar wel personages als Diddy, Cranky en de slechte Kremlings bevatten. De game zou rond E3 onthuld worden en mogelijk dit jaar nog uitkomen.

Zoals gezegd zou het spel door het Mario Odyssey-team, EPD Tokyo, worden gemaakt. Dat team was ook verantwoordelijk voor de GameCube-game Donkey Kong: Jungle Beat, dat met Bongo-controllers werd bestuurd. Het spel verscheen later ook op de Wii. Binnen EPD Tokyo zou zich een team bestaande uit jongere ontwikkelaars hebben gevormd die zijn opgegroeid met de Donkey Kong Country-games. 

Daarnaast zou Nintendo al geruime tijd interesse hebben in de Donkey Kong-reeks weer intern te ontwikkelen. De SNES-games werden ontwikkeld door het Britse Rare, en de recentere Return-games door het Amerikaanse Retro Studios. Laatstgenoemde studio is op dit moment in ieder geval bezig met de ontwikkeling van Metroid Prime 4.

Nintendo heeft zoals gebruikelijk niet gereageerd op de geruchten. Vooralsnog is dus nog niets bevestigd.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren