1. Mario-stemacteur komt naar Heroes Dutch Comic Con

Mario-stemacteur komt naar Heroes Dutch Comic Con

Charles Martinet op 24 en 25 november aanwezig in Utrecht

Amerikaanse stem-acteur Charles Martinet, bekend van het inspreken van niemand minder dan Mario, is aanwezig bij de Heroes Dutch Comic Con op 24 en 25 november op de Jaarbeurs in Utrecht. Fans kunnen met Martinet op de foto gaan of een handtekening kopen voor 30 euro per stuk.

Martinet spreekt vanaf de start al de Engelse stem in van Nintendo's mascotte, Mario. In 1994 begon Martinet te werken bij Nintendo als stemacteur. Martinet heeft de stem van Mario zachtaardiger gemaakt, omdat hij vond dat de originele stem een te diepe en rauwe stem had en daardoor niet verstaanbaar of vriendelijk was voor kinderen. Sindsdien heeft Martinet Nintendo-personages als Mario, Luigi, Wario, Waluigi en Toad ingesproken.

Martinet heeft naast Nintendo-personages ook zijn stem uitgeleend voor onder andere personages uit: The Elder Scrolls V: Skyrim, Shadow of Destiny en The Cluefinders.

Comic Con

Tickets voor Heroes Dutch Comic Con op 24 en 25 november zijn te koop via de website van Dutch Comic Con zelf. De toegangsprijzen zijn 21 euro voor een dagkaart of 37,50 euro voor een weekendkaart. Charles Martinet is beide dagen aanwezig in de Utrechtse Jaarbeurs om fans te ontmoeten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • all i ever wanted XD

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren