1. Mario Tennis Aces review – Heerlijke partygame met een pittig avontuur

Mario Tennis Aces review – Heerlijke partygame met een pittig avontuur

Mario Tennis Aces is maar liefst de achtste editie van de populaire tennisgame. En hoewel niet iedereen even lovend was over Ultra Smash op de Wii, lijkt Aces weer volledig terug in vorm te zijn en is de franchise nog altijd perfect voor op een feestje of partijtje.

Voor tennisliefhebbers zijn het karige tijden. Nog niet zolang geleden kwam Tennis World Tour uit, die nog wel een likje verf kan gebruiken, maar dat was het wel zo’n beetje. En hoewel Mario Tennis Aces natuurlijk verre van een ‘echte tennisgame’ is, kan je moeilijk ontkennen dat het altijd fun is om een balletje te meppen in de vele varianten die er in de loop der jaren voorbij zijn gekomen.

Mario Tennis Aces

In de zone

Zo ook in Aces die een aardig aantal veranderingen ondergaan heeft in vergelijking met voorgangers. De belangrijkste zijn absoluut de manieren waarop je power-ups gebruikt. In dit geval gaat het om Zone Shot, Zone Speed en Special Shot. De Zone Shot of Zone Speed kan gebruikt worden door middel van opgespaarde energie. Die krijg je door simpelweg te blijven spelen, maar ook door (verdraaid lastig te timen) Trick Shots te gebruiken. Bij de Zone Shot springt je personage omhoog en heb je even een vizier in zicht. Je hebt dan de keuze om de bal buiten het bereik van de tegenstanders te meppen of juist meer op de man af, met de kans dat de tegenstander een harde moet blocken.

Het blocken van een Zone Shot gaat makkelijker met Zone Speed. Dan vertraagt de tijd en heb je dus meer kans om een bal te blocken en terug te slaan. Toch dien je ook dat goed te timen want je loopt het risico te vroeg te blocken waardoor je tennisracket beschadigd raakt of zelfs kapot gaat. Van tevoren kan je bij Free Play-potjes bepalen hoeveel rackets ingezet mogen worden. Als die allemaal stuk gaan, heb je de wedstrijd verloren.

Mario Tennis Aces

Last but not least is er nog de Special Shot die voor elk personage anders is. Wanneer je die inzet (kan alleen als de energiemeter helemaal vol is) volgt er een animatie en een niet te stoppen shot. En juist bij deze Special Shots is het zaak om op je tegenstanders te mikken, want de kans dat je in één klap zijn racket verbrijzeld is behoorlijk groot.

Pittig verhaal

Ook heeft de game nu een Adventure Mode die we voor het laatst hadden in Mario Power Tennis voor de Game Boy Advance. Verwacht natuurlijk geen meeslepende verhaallijn, maar de manier waarop je puzzels en uitdagingen krijgt voorgeschoteld is in ieder geval leuker dan een simpele level-up-modus. Je wordt namelijk constant uitgedaagd om steeds een andere tennisskill te gebruiken en is het dus ook een uitstekende manier om de game te masteren.

Toch mag gezegd worden dat alle puzzels en eindbazen na een tijdje wel een beetje gaan vervelen. En daarnaast zijn bepaalde eindbazen ook verdomd lastig te verslaan. Maak bijvoorbeeld een foutje en je moet weer helemaal opnieuw beginnen terwijl er een klokje zenuwachtig wegtikt. Bij tijd en wijle moet je toch echt even tot tien tellen om de Switch niet door de kamer te smijten. We raden dan ook aan om een Pro Controller te gebruiken (al was het alleen al vanwege het feit dat die echt veel prettiger speelt bij deze game.)

Mario Tennis Aces

Toernooitjes en online

Een andere toevoeging is de online- die om één of andere reden niet belangrijk genoeg was om in Ultra Smash te stoppen(?). De potjes zijn zowel Solo als met een Team te spelen, waarbij het bij laatstgenoemde mogelijk is om twee spelers op één Switch te gamen tegen anderen. Ook organiseert Nintendo maandelijks een online toernooi waarbij extra personages vrij te spelen zijn. Deze eerste maand zal dat bijvoorbeeld het inktvisje Blooper zijn, maar in loop van tijd komen ook onder andere Kamek, Koopa Troopa, Dry Bones, Shy Guy en andere bekende personages voorbij.

Mario Tennis Aces blinkt écht uit als een fijne multiplayergame. Niet alleen hang je makkelijk twee controllers aan het apparaat, maar kan je de Joy-Cons prima loshalen en op die manier met zijn tweeën spelen. En dan is er altijd nog de Swing-mode die sterk lijkt op die van Wii Sports en je dus daadwerkelijk ‘tennissend’ voor je tv staat. Een heerlijk ouderwetse partygame dus die prima in staat is om jou en je vrienden te vermaken.

Conclusie en beoordeling

Mario Tennis Aces

Als je weer snakt naar een lekker potje balletjes meppen dan is Mario Tennis Aces toch wel dé game om aan te schaffen. Zeker als je daarnaast ook een toffe partygame zoekt. De Adventure-modus is nogal repetitief en soms frustrerend pittig, maar nu je ook online kan spelen, ga je je hier prima uren mee vermaken.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Vette power-ups
 • Online spelen werkt uitstekend
 • Heerlijke partygame
 • Skills leren dankzij Adventure-modus
 • Minpunten
 • Extra personages alleen in online toernooien vrij te spelen
 • Adventure-mode repetitief en soms frustrerend

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

 • Ik ben er al mee bezig en die vette power ups zijn gewoon schrikbarend als ze die op je af vuren dat maakt het echt leuk.. en dat min punt "Extra personages alleen in online toernooien vrij te spelen" dat wist ik niet en dat is best wel vreemd eigenlijk.

  Het is een leuke recensie voor een erg leuk spel .
  Maar je bedoelt hier de Wii-U mee.. >>Mario Ultra Smash op de Wii<<
 • @deftones whoopsie, thanks voor de heads-up!
 • Kon hem toch niet laten liggen vandaag. Pure arcade fun voor even tussendoor. Perfect voor op de Switch! Online wordt ik wel finaal afgemaakt, nog even oefenen dus .
 • @adutchman

  Ja! ik ben dus niet de enige… ik word online namelijk ook vierkant ingemaakt.
  Wat is dat toch intensief! dat online gebeuren.
  ik moet ook veel meer gaan oefenen… anders word het niks.
  dit is een bikkel spel Mario Kart is er niks bij…
 • @deftones

  Haha. Toch blijf ik het leuk vinden. Succes!
 • @adutchman online is moeilijk idd. Hebben die mensen niks anders te doen gehad??
 • @Meccorr ik had de game al twee weken eerder maar word compleet om me oren geslagen online. HOE DANNNNNNN?
 • @DMons

  Het zullen wel die Japanners zijn die lui zij rete fanatiek!
 • @deftones Japanners met names als Lars, en Nadine? xD Ik denk het niet hahaha. Misschien worden we gewoon oud :')
 • Een gekke vraag misschien maar is het ook mogelijk om alle powerups uit te schakelen?
 • @xevulutionx

  Dat is geen gekke vraag, je kunt online de optie aan zetten om zonder Power-ups te spelen.. En ook als je op de bank speelt bijvoorbeeld met 4 man kun je ook alle power-ups uit zetten.
 • @deftones
  Dat is top. Thanks als ik terug van vakantie ben maar ff kopen.
 • Erg jammer van het verplichte online spelen.
 • @Mr. Grand

  ?? dat is helemaal niet verplicht.. je kan op meer manieren hier plezier uit halen.
 • @deftones precies dat dus.
 • @deftones Extra personages zijn alleen in online toernooien vrij te spelen.
 • @Mr. Grand

  Ja dat dat bevalt mij ook niet ook omdat ik online zo ontzettend slecht ben.. :-)
 • @deftones

  Ik heb Mario tennis nog niet. Maar volgens mij was het simpelweg mee doen aan online toernooien genoeg om de characters te unlocken.

  Ik had begrepen dat je niet perse moet winnen. (Ik kan er naast zitten)
 • @Ramirez

  Deelnemen aan online toernooien zorgt ervoor dat je de characters eerder hebt. Maand daarop zijn ze voor iedereen beschikbaar
 • Ik vind het best wel een pittige game, die challenge tegen Boo dat je 300 punten moet verzamelen door de rally gaande te houden is niet te doen joh, die flikker gooit er telkens zo'n curvebal in die ik niet kan houden! en dan staat er dat het een challenge is voor amateur, uuuhm ok. Nog even oefenen dus. Maar Het is wel echt tof! Online nog niet gedaan, maar zo te lezen moet ik toch eerst nog even oefenen!

  Denk dat de game toch wel uitblinkt in de multiplayert, heb alleen nog maar één vriend op mijn switch, iemand zin om eens een potje te doen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren