1. Mass Effect: Legendary Edition verschijnt op 14 mei

Mass Effect: Legendary Edition verschijnt op 14 mei

Consistentie in alle drie de delen

Mass Effect: Legendary Edition verschijnt op 14 mei. Dat onthullen EA en BioWare in een nieuwe trailer.

Mass Effect: Legendary Edition bevat de eerste drie Mass Effect-games en alle dlc. De multiplayermodi ontbreken in de collectie.

De nieuwe beelden geven een blik op de grafische verbeteringen van BioWare's rpg's. De ontwikkelaar geeft aan dat de games op PlayStation 5, Xbox Series X en pc speelbaar zijn in 4K en zestig frames per seconde. Ook biedt de game hdr-ondersteuning.

Verder zijn onder andere de gezichten van personages aangepakt en zijn omgevingen verbeterd met meer details, geavanceerdere rook- en lichteffecten en andere grafische aspecten.

Het 'gevoel' van de gameplay is volgens BioWare daarnaast consistent in alle drie de delen uit de collectie. Ook zijn inhoudelijke zaken aangepast, zoals de uitgebreidere character creator, de besturing van het Mako-voertuig, de hud en moeten eindbaasgevechten 'beter' zijn.

Mass Effect The Legendary Collection verschijnt op 14 mei voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Heel veel zin in! Ben benieuwd wat de prijs gaat worden…hoop 40 euro maar zal wel niet.
 • @wiebeamalur
  Staat al op de Microsoft store voor 70 euro. Dus zal bij release de volle mep zijn. Heb er erg zin in, maar wacht toch de eerste aanbieding af.
 • @wiebeamalur

  De originele delen zijn samen al zo'n 60 euro, volgens mij zelfs zo'n 70 euro.
  Idk waar je die 40 vandaan haalt, maar goed.
 • @Ardyn


  Ik snap je punt. Ik vergeleek het meer met ander collecties die we hiervoor hebben gehad. Zoals die van Crash en Spyro. Die lagen niet voor de volle mep in de winkel als ik het goed heb.

  Het is ook verder geen probleem als het full priced is. Haal het toch pas bij een sale.
 • Heb de hele trilogie een jaar of 7terug op de ps3 gekocht na alle goede verhalen. Maar ik kon er totaal niet inkomen.
 • @robertflappie

  Zelfde eigenlijk, heb de eerste twee delen gespeeld, maar ben nooit begonnen aan deel 3.
  Kwam er gewoon niet in. Maar dat heb ik over het algemeen wel met BioWare games, jammer voor mij.
 • @robertflappie
  Ooit ook gehad, 4 uur met deel 1 gestoeid en weggelegd. Kon er niet inkomen. Toen 2 jaar later in gamesdroogte nog 2 uur zonder erin te kunnen komen. Toch doorgespeeld en was mn beste (gamesgerelateerde) beslissing ooit. Deel 2 staat bovenaan als mijn beste game ervaring ooit. Geen verhaal dat de belangen van eigenlijk alles zo groots en meeslepend voor mij wist te maken. De pure mysterie van alle communicatie in het universum en de verhoudingen. Hoe alles is uitgediept.
  Kan niet wachten om nogmaals te doen.
 • Beste serie aller tijden. Hopelijk is het wel meer dan een resolutie upscale. Vooral deel 1 heeft technisch wat werk nodig, willen mensen er anno 2021 nog in komen.

  Ik zie EA op zich wel een trilogie met enkel een hogere res uitbrengen voor de volle mep, maar goed, laten we hopen dat het meer is.
 • dee 1 ooit gespeeld maar kwam daar al niet doorheen met al die vragen en antwoorden die je moest kiezen nee deze laat ik voorbij gaan

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren