1. Master Chief speelt hoofdrol in nieuwe Halo-tv-serie

Master Chief speelt hoofdrol in nieuwe Halo-tv-serie

Grote rol weggelegd voor het iconische personage

Master Chief speelt zeker een belangrijke rol in de Halo tv-serie die momenteel nog in ontwikkeling is, meldt Gamespot.

Dit werd bekend bij Showtime’s panel bij het zogenoemde TCA press tour, een evenement waar onder andere televisienetwerken nieuwe shows aankondigen. Wanneer gevraagd werd of Master Chief in de show zou verschijnen, werd dit bevestigd door zowel Showtime Network-directeur David Nevins als Gary Levine, die verantwoordelijk is voor de programmering. De rol die Master Chief binnen de serie krijgt is ook gelijk een van de grootste, Showtime bevestigt namelijk dat de supersoldaat een van de hoofdrollen krijgt.

Voor zover de show zelf betreft vergelijkt Nevins het met Game of Thrones. ‘’Het is een futuristische space-based science-fiction. Het is geen fantasy. Naar mijn mening is er één iconische franchise in de geschiedenis van televisie in die categorie en dat is Star Trek. Waarschijnlijk zijn tien of twaalf van de top 20 films aller tijden futuristische sci-fi, en gek genoeg, heeft televisie dat soort franchises niet uitgebracht.''

Showtime kiest ervoor om Kyle Killen aan te stellen als schrijver en showrunner voor de show. Met zijn verleden met de tv-serie Lone Star en de film The Beaver wordt hij niet direct gezien als een geschikte kandidaat voor deze show. Levine zegt daarop; ‘’We hebben een bewust besluit genomen om een schrijver aan te nemen die geen achtergrond heeft met sci-fi of grote blockbuster-films en dergelijke.

Daarnaast zal Killen geen wijzigingen aanbrengen bij de vorige Halo-verhalen. Levine legt uit; ''Het is een compleet nieuw verhaal en wij zijn zeer respectvol tegenover de canon. We werken met mensen van Microsoft en 343 Industries om er zeker van te zijn dat we dat niet schenden.’’

Een releasedatum is nog niet vastgelegd. Gezien de wereld die Showtime wilt creëren rondom Halo, is het volgens Levine het beste om uit te gaan van ongeveer 2020. De Halo tv-serie begint in 2019 met opnames.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren