1. Masuda regisseert geen games meer na Pokémon: Let's Go

Masuda regisseert geen games meer na Pokémon: Let's Go

In een interview voor de officiële Pokémon-website maakte Junichi Masuda bekend dat Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee de laatste games zijn die hij regisseert.

In het interview vertelt hij: "Het was interessant om met de Nintendo Switch te werken. Er is een hoop technologie verpakt in de hardware, die we proberen te verkennen bij Game Freak. Het ontwikkelen van de Pokéball Plus en werken met Bluetooth om de verbinding met Pokémon Go te faciliteren waren beide zeer interessant als regisseur zijnde.

Maar aan de andere kant is het belangrijk een jongere generatie te hebben bij Game Freak die de ontwikkeling van de Pokémon-serie overneemt. Ik denk dat dat dit waarschijnlijk, op het gebied van de hoofd-rpg's, de laatste keer is dat ik optreed als regisseur."

Masuda begon als componist van van de eerste Pokémon-games en werd vanaf Pokémon Crystal de regisseur van de hoofdgames. Pokémon X en Y waren de laatste games die hij regisseerde voor Let's Go, waarna Shigeru Ohmori het stokje overnam voor Sun en Moon.

Pokémon Yellow

In het interview geeft hij ook een verklaring voor het gebrek aan enkele iconische features van de franchise, zoals eieren, vaardigheden en spullen. Game Freak wil spelers een vergelijkbare ervaring als Pokémon Yellow bieden, waar dergelijke elementen nog niet waren geïntroduceerd.

Lees hier het volledige interview en check ook de nieuwe trailer van de game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik hoop dat ze de weg, die Shigeru Ohmori als regisseur ingeslagen is met (U)S(U)M, niet verder bewandelen. Leuke games hoor (begrijp me niet verkeerd), maar geef mij maar gewoon weer traditionele gyms, etc… Dus dan liever Junichi Masuda als regisseur!

  'In het interview geeft hij ook een verklaring voor het gebrek aan enkele iconische features van de franchise, zoals eieren, vaardigheden en spullen. Game Freak wil spelers een vergelijkbare ervaring als Pokémon Yellow bieden, waar dergelijke elementen nog niet waren geïntroduceerd.'

  Dit kan ik overigens zeker begrijpen. :-)
 • @Piet S.
  Ik vond het idee van Trails opzicht wel tof, maar de uitvoering was matig, hoogstwaarschijnlijk om het kind vriendelijk te houden natuurlijk.

  Ik hoop gewoon op wat meer functies voor de wat oudere generatie. Zij zijn met Pokémon opgegroeit en spelen vaak ook deze games nog. Voornamelijk de end game van Pokémon vind ik boeiend. Geef mij een paar verschillende manieren om shinies te hunten (met de mogelijkheid nature te beinvloeden) en ik ben blij.
 • @blue_blade_3 Ik heb nooit begrepen waarom er niet een soort hard-mode in Pokémon zat. De gameplay is zo tof, maar sinds crystal (miltank) kan ik mij geen gevecht herinneren waar ik echt moeite mee had. Waarom is dat in vrijwel elke andere RPG wel zo?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren