1. Voormalige CEO van Oculus vertrekt vandaag bij bedrijf

Voormalige CEO van Oculus vertrekt vandaag bij bedrijf

Werkte vermoedelijk aan de Rift 2

Brendan Iribe, de mede-oprichter en voormalige CEO van Oculus, heeft ontslag genomen bij Oculus en de eigenaar van het bedrijf, Facebook.

Iribe werkte volgens berichten aan de opvolger van de Oculus Rift, een nieuwe vr-bril die vorige week werd geannuleerd vanwege veranderingen binnen het bedrijf. Hij trad in 2016 af als CEO van Oculus om een nieuw team te leiden dat zich richtte op het maken van nieuwe vr-ervaringen binnen Oculus.

Iribe had een andere visie voor Oculus dan Facebook. Laatstgenoemde kocht Oculus in 2014 op voor 2 miljard dollar. Een statement van Facebook ontkent niet dat de Rift 2 geannuleerd is, maar meldt wel dat er een toekomstige versie van de Rift in de planning is.

Onlangs kondigde het bedijf de Oculus Quest aan, een vr-bril waar geen pc of ander systeem voor benodigd is. Wat Iribe precies gaat doen is nog niet bekend. "Het is de eerste echte pauze die ik in twintig jaar tijd heb. Ik ga mijzelf opladen, reflecteren en weer creatief worden. Ik heb zin in het volgende hoofdstuk."

Brendan Iribe

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren