1. Medewerkers Pokémon Go krijgen week 'wellness-vakantie'

Medewerkers Pokémon Go krijgen week 'wellness-vakantie'

Tijd om op te laden

Niantic geeft alle medewerkers die aan Pokémon Go werken een week vakantie. Dat vertelt de ontwikkelaar in een blogpost.

Niantic geeft aan dat het een moeilijk jaar is geweest voor het personeel, onder andere door de coronacrisis. Ook was het volgens de ontwikkelaar een drukke zomer, waarin nieuwe updates en content werden toegevoegd en het Pokémon Go Fest werd georganiseerd.

"Onze teams over de hele wereld hebben hard gewerkt om zich aan te passen aan het nieuwe normaal en deze ervaringen tot leven te brengen, allemaal terwijl ze vanuit huis werkten", zegt Chief People Officer Maria Weaver. "We erkennen het belang van de gezondheid van onze medewerkers. Dit is voor veel mensen een moeilijke situatie en het is belangrijker dan ooit om te investeren in onze mentale gezondheid. Daarom geven we onze medewerkers de week van 7 september vrij om weer op te laden, het werk los te laten en voor zichzelf en geliefden te zorgen."

Om de game nog wel draaiende te houden, blijft er een klein team aan het werk. Zij krijgen tegen het einde van het jaar ook een week vrij.

Niantic waarschuwt spelers tot slot dat tijdens de vrije week hun events en sociale kanalen een stuk rustiger zullen zijn dan normaal. "Dat is ook onze bedoeling. We kijken ernaar uit om snel weer met jullie te verbinden."

pokemon go

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren