1. MediaMarkt Zweden biedt PS5 pre-order aan voor 950 euro

MediaMarkt Zweden biedt PS5 pre-order aan voor 950 euro

Terwijl Sony nog altijd niks heeft onthuld over de PS5

MediaMarkt Zweden biedt nu al een pre-order aan voor de PlayStation 5, aangezien de PlayStation 5 nog niet eens officieel is onthuld. Daarnaast bieden ze de pre-order aan voor maar liefst 9999 kronen, dat is 950 euro!
PS5

Een verdere omschrijving van de PS5 staat niet vermeld op de website, wat niet heel gek is aangezien er nog geen onthulling heeft plaatsgevonden. Wel staan er een aantal speculaties over specificaties van hardware. Waarschijnlijk heeft MediaMarkt Zweden de pagina alleen aangemaakt als placeholder, dit is wellicht ook de reden van de hoge prijs. Naar verwachting gaan niet veel gamers bijna duizend euro betalen voor de PS5.

In een interview met CNET heeft PlayStation-CEO Jim Ryan gezegd dat Sony 'cross generation play' wil introduceren. Zo kunnen spelers 'naadloos' overstappen op de PS5, maar ook zonder problemen weer terugkeren naar de PS4 dankzij gedeelde saves en backwards compatibility. Ook ondersteunt de console 120fps in 4K.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Het zal wel niet zo duur gaan worden, maar mocht het wel gebeuren wacht ik wel op een behoorlijke prijsdaling. Dan maar geen nieuwe console meteen bij een release.

  Vroeger zou ik misschien nog zo gek zijn geweest, maar nu niet meer.
 • @DefenseForceNL
  dit is te gortig idd, ik verwacht €550,-
 • Ik mag toch hopen dat dit niet de daadwerkelijke prijs gaat worden, haha.
  Daar ga ik overigens ook niet vanuit hoor.
 • Kan de bron even niet meer vinden, maar las bij dit nieuwsbericht op een andere site gisteren dat een serieuze analist die er meestal niet heel ver naast zit, een verkoopprijs van €799 verwachtte.

  Zelf hoop ik toch echt niet meer dan €599 uit te geven bij release voor een next-gen console.
 • @Prof_Nakayama

  Michael Pachter, een bekende analist. Die zit er trouwens wel vaak naast.

  Console zal hopelijk niet meer dan € 550,- kosten.
 • @Silverwolf Sterker nog, Pachter zit er vaker naast dan dat hij het goed heeft.
 • @MythicZ
  Oh sorry, dacht te lezen dat ie wel redelijk betrouwbaar was. My bad. Hoop in ieder geval dat ie er hier flink naast zit ;)
 • @Prof_Nakayama Ik hoop het ook, en ik denk het ook wel. Sony zal zich niet twee keer tegen de zelfde steen stoten (doelend op de prijs van de PS3 bij launch)
 • Iemand ooit gehoord van "placeholder" prijzen. Waarom de media hier serieus nieuws van maakt snap ik niet. Op hardwareinfo gingen bepaalde mensen er serieus ook hard op in waar andere mensen ook duidelijk aangeven dat dit puur een placeholder is, want je moet in de database iets aangeven.
 • Grappige is dat mensen zo 1000 neerleggen voor een telefoon waar ze meestal 2 jaar mee doen. En een console waar je veel langer mee doet daar vinden mensen het veel geld voor. Dat gezegd veracht en hoop ik 500
 • @BrutalRage
  Heeft natuurlijk ook met andere functionaliteiten te maken. Daarnaast heb je de telefoon vrijwel altijd bij je, dus tenzij jij jouw PlayStation overal mee naar toe neem vind ik de vergelijking niet erg opgaan hier.

  Vind het overigens inderdaad aardige geldverspilling om een telefoon van +1000 euro te kopen, òf je moet een hele goede reden hebben. Maar goed smaken verschillen!
 • @BrutalRage

  Alleen heeft je tel. 1001 functies die je dagelijks gebruikt en kun je 'm gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

  Slechte vergelijking, imo.
 • @Piet S.

  Het zijn beide multimedia apparaten, maar ik snap wat je wilt zeggen. Btw dit kan wel eens de prijs kunnen zijn hoor. Ray tracing, 8k, SSD, en wat nog allemaal, kost allemaal zeer veel geld qua productie. Ik denk dat Sony een console wilt uitbrengen dat minimaal 10 jaar meegaat.
 • @CyberFl

  Ik vind dat hele 8k gebeuren zo'n onzin. Ze kunnen het beter op 100% 4k houden en het apparaat dan bv. €200,- goedkoper maken, maar goed…

  Ik ben benieuwd.
 • @Piet S. Over 5 jaar ongeveer zal de meeste woonkamers wel een 8k tv hebben, en dan is Sony er al klaar voor. Hoef je bv niet persé een ps5 pro voor te kopen.
 • @CyberFl

  Als je ziet hoe weinig mensen nu een 4k TV hebben, dan kan ik me niet voorstellen dat ongeveer iedereen een 8k TV bezit over 5 jaar + uit de berekeningen die hier laatst gedeeld werden bleek dat 8k vrijwel niet te zien is op een normale TV.

  In mijn ogen is het meer een hebbeding.
 • @Piet S.

  1000 euro voor een telefoon vind ik sowieso absurd. Als dat ding kan appen, surfen via een browser en (niet onbelangrijk) kan bellen, dan is dit voor mij genoeg. Dat mensen met een apparaat van 1000,- in hun zak durven rondlopen is mij nog steeds een raadsel. Ik zou never nooit zoveel geld uitgeven aan een telefoon, ook niet aan een console trouwens. Lang leve de prijsverlagingen en goedkope kuttelefoontjes die het bij mij langer volhouden dan die dure troep dat mij veel te snel breekt.
 • @benjaminben
  Laatst nieuwe smartphone gezocht voor m'n ouders. 150 piek doet precies wat die moet doen. Uiteraard iets minder snel maar prima toestel. Zelf heb ik voor m'n One+5 €480 betaald (incl. hoesje & "Guerrilla" screenprotector).
  Die prijs was voor mij hoog zat. Al die 4K camera's is voor mij totaal irrelevant.
 • @AWESOMEDUDE3
  vd week huawei-tje (ja ik weet het) gekocht voor 200 euro. Prima ding.
 • @Soon.
  Heb een king kong 3. Bouwtelefoon. Water en stofdicht, al een half jaar schik van en niet kapot te krijgen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren