1. BioShock-vervolg aanwijzingen nemen toe

BioShock-vervolg aanwijzingen nemen toe

Geheime 2K-studio in Novato is ermee bezig

Er is meer bewijs opgedoken dat hint naar een nieuw BioShock-deel.

Het gerucht dat een geheime studio van 2K Games bezig is met een nieuw BioShock-deel, gaat al enige tijd in de rondte. Take-Two melde tijdens een financiële presentatie even geleden al dat 2K Games aan een 'langverwachte' nieuwe game werkt. De nieuwe BioShock draagt de codenaam 'Parkside'.

Vorige week werd er een vergelijkbare uitspraak gedaan door Strauss Zelnick, CEO van Take-Two, tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers. Volgens de CEO heeft de uitgever momenteel 'de sterkste ontwikkelingspijplijn uit de geschiedenis' en dat fans 'vervolgen van de grootste franchises kunnen verwachten'.

In dezelfde week als deze uitspraak, dook er een vacature op de website van 2K op. De studio is op zoek naar een End Game-ontwikkelaar die per direct aan de slag kan gaan in Novato, California. Het gaat hier om dezelfde studio die naar verluidt bezig is met het volgende BioShock-deel, zoals hierboven te lezen is.

Een End Game-ontwikkelaar houdt zich bezig met content die gespeeld kan worden nadat een game is uitgespeeld. Als het dus inderdaad om BioShock gaat, dan is de kans groot dat de game al goed onderweg is.

Een fanatieke Redittor heeft een pagina opgericht waarin hij een lijst met gerespecteerde ontwikkelaars heeft opgesomd die momenteel in Novato werken. Veel van deze ontwikkelaars hebben al eerder in hun carrière aan BioShock-games gewerkt.

Er zijn een hele boel aanwijzingen die hinten naar een nieuwe BioShock, maar vooralsnog is er nog niks officieels bekend. Desalniettemin ziet het er rooskleurig uit voor BioShock-fans.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Vreemd, dacht dat de bioshock infinite burial at sea alle draadje elkaar heb vast gemaakt, en goede einde is gekomen,Hoe kan het verhaal veder gaan? uhm
  • @Darkempire

    Zat precies hetzelfde te denken.
    Maar zal het persoonlijk helemaal niet erg vinden als ze nieuwe verhalen in de wereld van bioshock gaan brengen.
  • Bioshock Infinite is mijn favoriete game ooit gemaakt dus zou dit heel erg toejuichen. Geen een game weet sfeer zo goed neer te zetten als een Bioshock game.
  • Tof, maar wat mij betreft wel weer een nieuw verhaal. Ik vond de manier waarop het verhaal uitpakte in Infinite net iets te vaag om het echt goed te vinden. Verder wel hulde aan de sfeer en gameplay van alle Bioshocks dus ik houd hem in de gaten.
  • Zou heel graag een nieuw deel zien!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren