1. Meer details over de Atari VCS bekendgemaakt

Meer details over de Atari VCS bekendgemaakt

Atari heeft meer details bekendgemaakt rondom de de Atari VCS, voorheen werd deze miniconsole de Ataribox genoemd. COO van Atari Connected Devices, Michael Arzt, laat in een interview een aantal nieuwe bijzonderheden weten.

Een maand geleden maakte Atari nog bekend dat de mini console de Atari VCS ging heten. Daarbij werd het nieuwe model geshowd met moderne lijnen, maar toch met klassieke details. Atari zei toen over het apparaat: "Het is een nieuw apparaat ontworpen voor de woonkamer van nu."

Tijdens de Game Developers Conference in San Fransisco kwam ook naar voren dat het apparaat op Linux gaat draaien.

Atari VCS

Naast het spelen van klassieke Atari-spellen heeft Michael Arzt ook laten weten dat het mogelijk is om streamingdiensten zoals Netflix en Spotify te gebruiken op de Atari VCS. Het volgen van social media accounts is ook mogelijk op de VCS.

Michael Arzt zegt niet op hetzelfde niveau willen te bevinden als NES mini of andere retroboxes. Die doen volgens hem hetzelfde wat de originele console deden, maar dan in een nieuw jasje.

Zo zegt Arzt dat er retroboxes zijn en consoles die retro-geïnspireerd zijn. "Ik gebruik altijd de Mini Cooper-analogie. Deze auto is niet retro, maar retro-geïnspireerd. Dat is hoe wij kijken naar de Atari VCS. Het is een modern apparaat dat is geïnspireerd door de retrobeweging. De huidige Mini Cooper doet alles wat de oude Mini Cooper ook deed. De Atari VCS doet alles wat de oude 2600 en 5200 deed, maar functioneert ook als een modern apparaat, als we alles goed doen."

De exacte specs zijn nog niet bekend voor de Atari VCS maar zal wel een AMD-processor hebben met Radeon-gpu. Atari zelf heeft gezegd dat het een "full pc experience" zal aanbieden.

Atari VCS

Het apparaat kan dus worden gebruikt als een soort van pc door een muis en toetsenbord aan te sluiten. Verder is het ook mogelijk om andere bluetooth- en usb-apparaten te gebruiken, Xbox- of Playstation-controllers aansluiten is dus geen probleem volgens Artz. Op de Game Developers Conference heeft Atari gezegd dat de VCS rond de 250 tot 300 dollar gaat kosten.

Nu zegt Artz: "We hebben gesproken over een prijs rond de 249 à 299 dollar - we hopen altijd dat we een betere prijs kunnen aanbieden. Ik doe nu liever een belofte voor een hogere prijs, dan dat we straks een lagere prijs niet kunnen aanbieden. We hebben zeker vertrouwen dat we deze prijs kunnen halen. De prijs kan wel afhangen van bundels en andere samenstellingen. Zo kan het duurder uitvallen wanneer er games bijkomen."

Er is nog geen releasedatum bekend maar volgens Artz wordt deze maand bekend wanneer de console kan worden gepreorderd.

Atari VCS controller

Dit is niet de enige mini console die op de markt verschijnt. Onlangs is een nieuwe Neo-Geo console aangekondigd via Twitter door het bedrijf SNK. Volgens geruchten gaat het om een miniversie.

Er komt tevens Mega Drive Mini, vergelijkbaar met Nintendo's Mini-consoles. Sega onthulde dit apparaat op het SegaFes in Tokio.

De SNES Mini verscheen op 29 september 2017 en ging in Japan in vier dagen tijd 368.913 keer over de toonbank. Daarnaast is de C64 Mini op de markt verschenen en lichten Martin en Dennis de console uit in de Harde Waarheid. Ze vragen zich af of dit kleine hebbedingtje een flink aantal knaken waard is.

Het is dus mogelijk dat Atari VCS zich kan gaat meten aan consoles zoals die van Xbox one en PS4. Misschien dat je er ook gewoon pc games op kan gaan spelen. Ik vraag mij af wat voor extra's dit apparaat gaat aanbieden dan een pc. Je kan natuurlijk ook gewoon een emulator op je pc installeren en spellen van de Atari 2600 spelen. 

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Klinkt als die android consoles van een tijdje terug, maar dan op Linux en duur. Ziet er wel kekken uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren