1. The Last of Us 2 ontwikkelaar onthult gameplay-details

The Last of Us 2 ontwikkelaar onthult gameplay-details

De game zal ook een aparte multiplayer-modus bevatten

Tijdens een E3 Coliseum-sessie heeft ontwikkelaar Naughty Dog veel meer details bekendgemaakt over The Last of Us Part 2.

Ellie haar vechtstijl draait minder om brute kracht dan bij Joel het geval was. Daarom richt ze zich meer op een behendige en creatieve vechtstijl die net zo dodelijk is. Ook is stealth-gameplay een stuk subtieler dan in voorgaande games. Zo bepaalt de dichtheid van het gebladerte en de houding die Ellie aanneemt haar zichtbaarheid.

De kunstmatige intelligentie is ook geavanceerder dan voorheen, aangezien npc's met elkaar communiceren en coördineren. Om deze verbetering van de AI te balanceren is het vechtsysteem ook een stuk complexer geworden, waardoor spelers een stuk meer opties krijgen aangeboden om zich te verdedigen. Ellie kan bijvoorbeeld meerdere vijanden tegelijkertijd aan, zolang de speler goed kan timen wanneer ze moet aanvallen. De complexiteit van het vechtsysteem komt eveneens naar voren wanneer de aanvallen van vijanden worden geanalyseerd en hoe Ellie daarop moet reageren. Ellie kan op meerdere manieren aanvallen ontwijken, afhankelijk vanuit welke hoek deze komen.

Ook gaat Ellie op een andere manier om met haar omgeving, aangezien er ook de optie is om gevechten volledig te vermijden. In alle levels zijn namelijk plekken om te verstoppen en ontsnappingsroutes beschikbaar.

Tenslotte is er ook een craftsysteem, waar wapens met upgrades en verschillende soorten ammunitie gemaakt kunnen worden.

Het stuk over The Last of Us Part 2 begint om 1:07:40, waar tevens nieuwe beelden te zien zijn.

Bovendien vertelde The Last of Us' co-directeur Anthony Newman aan Polygon dat The Last of Us 2 een multiplayermodus heeft.

“There is going to be multiplayer with the game, we’re really excited to share details about it, but that’s going to be at a later date,” zei Newman. Het is dus nog niet bekend wat voor vorm de multiplayer-modus (of modi) zal aannemen.

Als een leuke extra werkt Sony samen met Mondo om een vinylplaat uit te brengen met de soundtrack van The Last of Us 2. De plaat kan al gereserveerd worden voor 15 dollar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Ik ben echt zo excited voor deze game!
 • @Edward the Pirate Het ziet er weer zo ontzettend goed uit !
  Dit gaat denk ik wel weer een topper worden.
 • @Edward the Pirate Ik kan ook niet wachten. HYPE
 • ik zie geen gameplay in dat filmpje, of ben ik nou gek?
 • @Soon. Je bent niet de enige.. ik kan t ook niet vinden. Beetje lastig in een video van 9 uur en 15 minuten xD
 • @Soon. Whoops excuses! Thanks voor de reactie, er moest nog details achter gameplay. foutje
 • Hmm, soundtrack al op pre-order.
  Betekent dat de game al vrij snel lijkt te gaan komen dus.
  Vorig jaar bij PSX zeiden ze dat ze op 60% zaten van de game. Dan kunnen we wel een release in 2019 verwachten, hehe, kan niet wachten. :P
 • @Ardyn Dat je de "soundtrack" (het is een 7" single met 2 liedjes) kan pre-orderen betekend niets. Vorig jaar heeft hetzelfde label van Death Stranding ook al iets op plaat uitgebracht…

  Maar het kan natuurlijk altijd snel gaan :-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren