1. Meer informatie over Eivor in Assassin's Creed Valhalla bekend

Meer informatie over Eivor in Assassin's Creed Valhalla bekend

Beide Eivors zijn canon

Darby McDevitt, de narrative director voor Assassin's Creed Valhalla, heeft meer informatie gegeven over de aanpak van de mannelijke en vrouwelijke hoofdpersonage Eivor in de game. Dit deed hij via een video op Twitter.

Eerder maakte de ontwikkelaar bekend dat zowel de mannelijke als vrouwelijke Eivor canon zijn in Assassin's Creed Valhalla. Dit was in eerdere games niet het geval. Zo was Kassandra canon als speelbaar personage in Assassin's Creed Odyssey en haar broer Alexios niet. Via Twitter geeft McDevitt aan hoe ze de twee Eivors beide canon gaan maken.“We willen dat ons personage, Eivor, zich in een samenhangende omgeving bevindt en een eigen persoonlijkheid heeft”, zegt McDevitt.

Net als in Odyssey zijn er in Valhalla dialoogopties waar spelers kunnen kiezen hoe ze willen reageren. Volgens McDevitt gaan de opties in Valhalla bij beide Eivors passen. “Als iemand tegen jou aan het liegen is, kan jouw personage kiezen om ze op de leugen te betrappen of daar even mee te wachten om te zien of jouw personage meer informatie kan verzamelen of te ontdekken waar die leugen eigenlijk heen gaat,” legt McDevitt uit, “Op deze manier heb je aan het einde van de game altijd het gevoel dat jouw Eivor, Eivor was, ondanks de keuzes die je hebt gemaakt”. De tweet is hieronder te bekijken.

Assassin's Creed Valhalla komt dit najaar uit oppc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en Google Stadia. Een exacte releasedatum is nog niet bekend. Volgens de laatste geruchten moet de game in oktober uitkomen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Mijn Eivor…

  Hoe kan het 'mijn Eivor' zijn als de persoon Eivor al bestaat in het AC-continuüm?

  Ik begrijp steeds meer het sentiment dat AC steeds minder met AC te maken heeft.
 • Had eerlijk gezegd een andere uitleg verwacht.


  De uitleg die in Odyssey zelf werd gegeven waarom je als Layla kan kiezen tussen Alexios en Kassandra en waarom je als Layla keuzes kon maken voor Kassandra/Alexios was echt perfect en was lore wise ook heel erg logisch ( had in ieder geval te maken met de Animus en incompleet dna en twee DNA strengen) en zorgde er voor dat het full on RPG aspect werkt bij de franchise.

  Hopelijk word het in Valhalla ook op zo'n manier uitgelegd
 • Dat ze zichzelf niet de vrijheid gunnen met deze franchise. Laat die animus en geforceerde templars/assassin invalshoeken lekker vallen. Gewoon een vette action adventure of RPG maken in aansprekende historische settings. Verbaast me dat ze zich zo blijven vastklampen, je lult jezelf uiteindelijk toch wel in een hoek.
 • @That Mr Awesome

  De naamsbekendheid van deze franchise is immens. Natuurlijk maken ze daar gebruik van. Ik ben het verder volledig met je eens hoor. De Animus vind ik vanaf begin af aan al een gevoelsmatig reclameblok van deze franchise. Weg met het hedendaagse, daar speel ik dit soort games niet voor.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren