1. Sony CEO wil meer multiplayer-games op PS4

Sony CEO wil meer multiplayer-games op PS4

En ziet graag meer ontwikkeling op het gebied van interactiviteit

De CEO van Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, sprak op Develop: Brighton over meerdere aspecten van de PlayStation. Zo opperde hij dat hij meer multiplayergames wil zien op de PS4.

Tijdens zijn presentatie zegt hij dat hij erg blij is met singleplayergames en haalt specifiek God of War en Horizon Zero Dawn aan en bestempelt ze als briljant, máár hoopt juist op meer succes wanneer het gaat om multiplayer.

Ook wil de Sony-baas meer ontwikkeling rondom interactiviteit zien.“I’d really like to see interactivity become more and more complex… I’m interested in the advancement of AI, to make characters more complex, to improve interactions with players.”

Tenslotte verblijdt Yoshida het publiek tijdens Develop: Brighton met een aantal interessante weetjes. Zo is de dvd van de eerste Matrix de meest populaire titel die op de PS2 werd afgespeeld en draaide The Last Guardian op slechts 10-15 fps op de PS3.

Develop Brighton

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Nee bedankt, toch liever meer de focus leggen op singleplayer.

  Multiplayer games zijn tegenwoordig gewoon een makkelijke cashcow voor een bedrijf. Door het succes van *zucht* Fortnite wil elke game developer tegenwoordig een Battle Royale modus in eender welk spel, ook al hoort 't daar niet. Ze volgen gewoon de stroom der hebzucht, maar stellen zichzelf op als sympathiek naar de klant toe, want "kijk eens, we denken ook aan multiplayer, wat zijn we toch zo klantgericht", terwijl geen hond zit te wachten op een Battle Royale in een game die gedragen wordt door een sterk verhaal en personages, iets wat je meestal niet hebt in de gemiddelde Call of Duty.

  Van mij mag iedereen genieten van een potje hersenloos schieten in multiplayer games, dat doe ik zelf ook, maar laat 't niet ten koste gaan van de kwaliteit die we hebben in sp games. Want als de wolven geld ruiken…
 • @Mister Frowdo +1 ik zou zeggen blijf lekker doen waar je goed in bent sony en dat zijn single player games
 • '' Tijdens zijn presentatie zegt hij dat hij erg blij is met ngleplayergames en haalt specifiek God of War en Horizon Zero Dawn aan en bestempelt ze als briljant, máár hoopt juist op meer succes wanneer het gaat om multiplayer. ''

  Ja want multiplayer games vol met lootboxes en andere microtransacties leveren veel meer geld in de la.
 • Nope, nein, nee, nimmer, non…
 • @Piet S.

  Ik wil 不 toevoegen aan jouw lijst Piet ;p
 • Het succes van de titels die meneer aanhaalt zou hem juist moeten leren dat er enorme vraag is naar single player games met kwaliteit, en dat het succes van de PS4 deels daaraan te danken is. Tot nu zijn de enige mensen die single player dood hebben verklaard developers, publishers en hardware bedrijven. Dit terwijl ik op social media en fora mensen alleen maar hoor snakken naar meer en betere single player games.
 • @disar

  Social Media en Fora moet je niet vertrouwen, dat zijn de dedicated gamers en niet de grijze massa.
  Buiten dat laten verkoopcijfers van grote Singleplayer games wel zien dat de grijze massa ook gewoon dat koopt.
  Maar vergeet niet dat zodra de PS5 komt er wel een mogelijkheid kan zijn op singleplayer ervaringen in een multiplayer omgeving.
 • @disar

  Metro, prey, dishonored, wolfenstein, fallout, ori, cuphead, farcry, tomb raider, om maar een paar namen te noemen die onder de radar liggen op SP games. Er zijn er zat maar niet main stream. Het succes van de PS is puur omdat het een main stream apparaat is.
 • Wegwezen met die gare multiplayergames. Hebben we al meer dan zat van. Laat de studio's die singleplayergames maken met rust en doen waar ze het beste in zijn.

  Als jullie zo graag multiplayergames willen maken, open dan een nieuwe studio. Dan hoor je mij niet klagen.
 • Ik ben ook geen mp-fan meer al was ik dat juist voorheen wel met diverse shooters als halo, de oude cod, gears etc. Tegenwoordig steek ik mijn tijd liever in SP games met goed verhaal/lekkere gameplay. Ik dacht ook dat ze dat bij Sony ook wel grotendeels door hadden zoals hierboven al gezegd wordt.
 • Ik snap de reacties hier wel, al moet ik zelf toegeven toch meer van de multiplayer games te zijn tegenwoordig. Zo vind ik het super om met een groep samen te werken en iets te behalen. Maargoed; games als BotW vind ik ook leuk om te spelen
 • De PS heeft zoals velen hier zeggen idd juist mooie singleplayer exclusives. Maar snap wel dat het voor het bedrijf mooier is om wat dat betreft een gebalanceerder portfolio te hebben. Multiplayer exclusives ontbreken vrijwel bij Sony. Verder dan Gran Turismo kom ik eigenlijk niet…
 • @That Mr Awesome

  Tegenwoordig zorgen Third Parties wel voor genoeg multiplayer aanbod.
  En multiplayer is een groot risico voor een console developer als Sony, want stel de console verkoopt matig dan zit je met niks.
  Microsoft heeft de PC om op terug te vallen en Nintendo is zo eigen met de Switch dat het niet zoveel uitmaakt.
  Overigens klopt het wel dat uitgevers graag een gebalanceerd portfolio hebben, maar in dit geval lijkt het mij gewoon een te groot risico voor Sony om te doen.
 • @Ardyn
  Zo'n beetje alles wat Sony doet gaat er als zoete koek in bij het grote publiek. Als ze nu het risico niet durven nemen, dan nooit meer.

  Maar idd, third party is eigenlijk al zat.
 • Liever niet……….
  Zoals het nu is kwa singleplayer:multiplayer ratio vind ik wel prima eigenlijk, ik kan er persoonlijk wel mee leven.

  Dit zou ik enkel prima vinden als er goede singleplayer ervaringen in multiplayer games gestopt kunnen worden. Een goed verhaal/solo ervaring in een sociale omgeving moet in de toekomst wel te doen zijn.
 • Geef mij maar Singleplayer met goed sterk verhaal en lekkere gameplay!
  zonder Video cutscene dat is wat me enorm irriteer wat fallout heeft en sowieso half life 2 was perfect!
 • Sony is goed in Singleplayer titels en moet daar ook zeker mee doorgaan. En dat doen ze echt wel want zijn alles behalve gek daar in sushi land. Maar een paar goede multiplayer titels kunnen prima "naast" de exclusives leven toch? Op die manier kunnen ze nog meer publiek aanspreken en dat is natuurlijk precies wat ze willen. En Sony heeft altijd volgehouden om tegen loot boxes te zijn en dat legt ze geen windeieren, ik denk dat ze daar ook zeker mee door zullen blijven gaan. Maar een goed MP ps4 exclusive zou best leuk zijn in het ps portfolio.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren