1. Meer bedrijven slaan PAX East en GDC over door coronavirus

Meer bedrijven slaan PAX East en GDC over door coronavirus

EA niet aanwezig op GDC, Square Enix slaat PAX East over

Uit zorgen voor het coronavirus slaan meer uitgevers PAX East en de Game Developers Conference over.

Zo kondigtSquare Enix aan dat het alle activiteiten op PAX East in Boston, inclusief een panel over Final Fantasy 14, annuleert. In plaats daarvan wordt een livestream uitgezonden op zondagochtend om 02:00 uur Nederlandse tijd. Ook Capcom beperkt haar aanwezigheid op PAX East. Ontwikkelaars van Capcom zijn niet aanwezig, maar het Monster Hunter World: Festa-evenement in Boston gaat wel door.

Naast PAX zeggen ook steeds meer partijen de Game Developers Conference in maart af. Kojima Productions had een panel gepland over de ontwerpfilosofie van Death Stranding, die ook niet doorgaat en nu vertelt EA aan Gamespot dat het bedrijf de beurs overslaat voor het welzijn van haar werknemers.

Eerder kondigde Sony aan - dat een The Last of Us 2-demo zou tonen - dat het niet aanwezig is tijdens PAX en GDC. Ook Facebook slaat GDC over. PAX East vindt plaats van 27 februari tot en met zondag 1 maart. GDC vindt plaats van 16 tot en met 20 maart.

Het coronavirus heeft inmiddels zo'n 79.000 mensen besmet, met 2900 sterfgevallen. Verschillende hardwarefabrikanten melden eventuele tekorten vanwege het virus

Square Enix

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Was te verwachten. Nog steeds heel erg begrijpelijk en logisch.
  • Waarom wordt de Pax east dan niet in zijn geheel afgezegd. Trouwens Nintendo is er trouwens wel dus ja het blijft toch eigen keuzee. Verder wat heeft EA daar te doen nieuwe dingen hebben ze daar niet te tonen
  • kan me nog herinneren dat Sony niet zou komen. 40+ reacties….

    En nu, nu doen ze alsof al hun neuzen bloeden..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren