1. Meer over Link's Awakening met dertig minuten gameplay

Meer over Link's Awakening met dertig minuten gameplay

Met commentaar van onder andere producent Eiji Aonuma

The Legend of Zelda: Link's Awakening is tijdens de Nintendo Treehouse: live getoond in de vorm van dertig minuten aan gameplay.

De makers geven aan dat ze doorhadden dat veel mensen Breath of the Wild hadden gespeeld en dat deze goed beviel. Ze wilden spelers echter iets bieden dat terugging naar de basis. Hieruit is The Legend of Zelda: Link's Awakening ontstaan.

Het is de bedoeling dat Link van het eiland waarop hij is beland afkomt. Hij is gered door Marin en daardoor op het eiland terecht gekomen. Om van het eiland af te komen moet de speler de acht instrumenten van de Sirens vinden, om daarmee de Wind Fish wakker te maken.

Naast de gameplay wordt ook de nieuwe Link amiibo getoond. "Dit is de eerste Link amiibo die ook echt precies op de Link uit de game lijkt", zegt Eiji Aonuma, producent van de Zelda-serie. Check hieronder de gameplay-video.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • mja…leuk, ik koop hem wel . Is een goede 2d zelda. Maar toch had ik gehoopt dat hij niet full priced zou zijn of nog meer extras te bieden had.
 • @Newgamessuck Hij is wel vanaf de grond opnieuw opgebouwd. Ik heb best 60 euro voor een goede Zelda game. Aan de kwaliteit hoef je bij Nintendo nauwelijks ooit te twijfelen. Deze komt zeker in huis.
 • @Newgamessuck

  Een extra is in ieder geval de ingebouwde dungeon builder. Ook is de Color Dungeon uit de DX versie aanwezig.

  Verder zeiden ze ook dat ze QoL changes door hebben gevoerd m.b.t. het (un)equippen van items.

  Ik denk dat er nog wel meer extra’s beschikbaar zullen zijn, maar dat is even afwachten.

  Ik kan in ieder geval niet wachten! :D
 • @Piet S.

  Je kunt er natuurlijk vergif op innemen dat alttp ook in dezelfde style wordt gebouwd als easy money grab. Damn Nintendo. Ik koop ze natuurlijk beide voor 120 samen.

  Maar eerlijk gezegd vind ik het overpriced voor de niet Zelda die hard en sneu voor ons. Dit moest imo ala captain toad prijs zijn
 • @Newgamessuck

  Eerlijk gezegd denk ik dat de Oracle games meer kans maken.

  En wat voor soort Zelda er ook uitkomt… Aangeschaft zal ie worden!
  Straks te beginnen met Cadence of Hyrule! :P
 • @Piet S.

  De Oracle en Minish Cap games lijken mij wat moeilijker, rechten zijn wat meer verspreidt omdat Capcom deze games maakte.
  Maar ik ben zeker excited voor deze game, met name omdat ik het nooit gespeeld heb en een dungeon builder in de game zit. :)
 • @Ardyn

  Dat zou toch wel moeten lukken na een telefoontje gepleegd te hebben, zou je zeggen, haha.

  En de dungeon builder lijkt mij ook tof ja! :D
 • @Piet S.

  Ja, Nintendo was alsnog de uitgever van de games dus het probleem is lang niet zo groot. Lijkt mij persoonlijk juist leuker om Capcom een nieuwe 2D Zelda game te laten maken. :D Alleen zijn zij nu druk bezig met andere projecten, dus weet het niet echt.
 • @Ardyn

  ALS het al gebeurt, dan gaat het nog wel even duren denk ik zo.
 • Dit ziet er echt fantastisch uit, vind de prijs ook niet erg, het is toch gewoon een volwaardige Zelda of heb ik het mis?
 • @Rutgie

  Ongeveer net zo lang in pure speeltijd als A Link to the Past, maar A Link to the Past is wel groter(~13 tegen ~9 dungeons). Dus neem het met een korrel zout.
  https://howlongtobeat.com/game.php?id=10033
  https://howlongtobeat.com/game.php?id=10028

  Al weten we niet of ze extra dingen gaan toevoegen aan de game, naast de dungeon builder.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren