1. Meer PlayStation-exclusieve content onthuld voor Marvel's Avengers

Meer PlayStation-exclusieve content onthuld voor Marvel's Avengers

Sony only

Nadat gisteren werd onthuld dat Spider-Man alleen op PlayStation-consoles te spelen is in de aankomende game Marvel's Avengers, is er nu nog meer Sony-exclusieve content aangekondigd.

Het gaat onder andere om speciale events in de game, beloningen en dertig dagen eerder toegang tot bepaalde cosmetische voorwerpen voor alle helden. Ontwikkelaar Crystal Dynamics noemt de Legendary Outfit, Legendary Emote, Epic Takedown en een naamplaatje voor elke nieuwe held die uitkomt. Dat geldt ook voor de zes helden die speelbaar zijn bij de release van de game.

In een post op PlayStation Blog legt Crystal Dynamics ook uit dat PlayStation-spelers exclusieve uitdagingen kunnen spelen in de game. Het gaat om zogenoemde Community Challenges, waarbij alle spelers samen moeten werken om een groter doel te bereiken. Er wordt gewerkt aan een aantal uitdagingen die exclusief voor PlayStation zijn.

Uitgever Square Enix kondigde gisteren aan dat superheld Spider-Man alleen speelbaar wordt voor eigenaren van een PlayStation-console. Het nieuws kreeg aardig wat kritiek te verduren op social media. Sommige gamers vinden het niet eerlijk dat Xbox- en pc-spelers, die evenveel geld betalen voor hun game, minder content krijgen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Ach nu weten waar het PS+ geld voor word gebruikt.
 • @ShadowhunterrX

  Dat is al een paar jaar bekend om de service van psn top notch te houden. Sony is hier in goed bezig.
 • @Meta_coola
  Ik had geen ander antwoord verwacht
 • Ik lees in het laatste stukje vooral veel gezeik om niks.
 • @Meta_coola
  Tot het moment komt dat AC exclusive content heeft op de Xbox. Dan wil ik je wel is horen piepen.
 • @Meta_coola doet me wat aan je comments denken
 • @Mr.Happy

  Knap want in 9,5 van de 10 berichten zeik ik niet eens.

  Mijn posts slaan vaak op het topic waar op reageer
 • inderdaad gezeik om niks
 • Kan het weer herhalen maar dit soort exclusieve content hoort thuis een gen terug in het ps3 360 tijdperk. Of eigenlijk nergens. Exclusieve games hebben hun charme maar characters, missies en die meuk van 30 dagen eerder, dat is een zak geld geld uitgeven om te pesten. Wat een onzin vind ik dat toch. Gelukkig is t voor nu even voor deze game beperkt dit jaar.
 • @xevulutionx ach ja, Microsoft doet het ook met hun launch exclusives en dat zijn volledige games i.p.v. content. Het is zoals het is. Natuurlijk zou het fijn zijn als alles op alle platformen zou uitkomen, maar zakelijk gezien is het gewoon slim.

  Echte exclusives mogen van mij best blijven. Dat is juist wat de merken van elkaar onderscheidt en het de moeite waard maakt een console te kopen. Als alles een dienst wordt, dan wordt het er niet perse beter op ben ik bang (steeds meer AA i.p.v. AAA).
 • @obi-twan kenobi
  Maar die launch exclusives lijkt me anders. Dat zie je ook met ps. Vaak indi achtige games of niet volwaardige commerciële titels die op pc en een platform launchen om dan later ook op de andere platformen te komen. Dat blijven we helaas houden.

  Maar games zoals shadow of the tomb raider zoals ms toen deed verdienen mijn lof zeker niet. Evenals hoe t allemaal begon met call of duty exclusieve onzin destijds. Heb t idee dat we t nu beetje kwijtraakten maar dan zie je dit weer. Heb zelf gewoon beide opties, straks ook weer, maar ik speel t liefst op mn base platform.
 • Xbox starte de trend.
  onderaan de streep is de game zonder de toevoeging de game die de maker voor ogen had en dat is waar je voor betaal. Wil je een heleboel met Spider-man spelen dan kan je misschien beter naar een PlayStation gaan sparen want dan kan je je hart ophalen.
  Misschien kan MS vragen of ze er Masterchief in proppen of super Phil met de power of 12 terraflops.
 • @tielo

  Mee eens, behalve die Phil sneer ik heb aardig wat te Bitchen op Microsoft maar Phil vind ik het wel goed doen.
 • @Meta_coola

  Dat vind ik dan weer raar.

  Ik snap dat ieder bedrijf een soort van hiërarchie moet hebben.
  Dat Phil Spencer met de duurste wagen mag rijden vind ik "normaal" in ons Westers kapitalistisch klimaat.

  Maar dat mijnheer zo vaak aan het woord komt, via de pers en vooral vanuit zichzelf, vind ik dan weer een gevaarlijke trend.
  Je kan toch beter alle info via een algemeen Xbox kanaal de wereld in sturen?
  Nu is het vaak: Phil Spencerke zegt dit, Phil Spencerke zegt dat.
  Zelfs als mijnheer blij is met de voor hem tegenvallende specs van de PS5 moeten wij dat weten.

  Ik heb eigenlijk in het algemeen nooit die overdreven adoratie rond managers en "grote mijnheren gesnapt".
  Van Steve Jobs tot maar Phil Spencer.
 • @Don Carpaccio In dit geval krijgt Spencer vaak credit van fans en gamers allround omdat hij duidelijk laat blijken zelf een gamer te zijn en niet gewoon een "suit".
  Bovendien is hij meestal open en eerlijk naar pers en fans toe, zelfs over de tekortkomingen van het eigen brand.

  Daar bovenop zal hij het bvb ook niet laten om zijn concurrenten te feliciteren met een goeie launch of een goed product. Ik zie het omgekeerde nog niet gebeuren.

  Hij heeft trouwens niet over tegenvallende specs gesproken, hij heeft gezegd tevreden te zijn en vertrouwen te hebben in het eigen toestel na het zien van de PS5 specs en games.

  Dat kan even goed betekenen "we hoeven niet onder te doen" en niet noodzakelijk "de PS5 valt tegen".
  Beide consoles hebben allesbehalve tegenvallende specs frankly.
 • @Mr.Happy Yep Phil is one of the boys, prima twitteraar, beetje Trump want te pas en te onpas probeert hij in de schijnwerper van Sony te komen, tot op het sneue af.
  Misschien heb je Road to PS5 gemist van Marc Cerny maar die gaf daar vrolijk toe dat de PS3 een ramp was voor developers en dat ze daar van geleerd hebben (PS4 time to triangle is 1 a 2 maanden) en PS5 time to triangle zelf minder dan een maand.
  Ook gaf hij aan dat het geluid dat de PS4 maakt niet goed was en legt uit wat ze daar allemaal aan hebben gedaan om te verbeteren (variabele clock speed, constante power en daarvoor de koeling optimaliseren).

  Om iemand nou te feliciteren met Crackdown 3 of de release versie van Sea of Thieves zou toch wel pijnlijk zijn voor MS, toch?

  Ja na het succesvolle PlayStation reveal even die na de "gameplay" on Series X event was (wat een aanfluiting was omdat niets op XSX draaide en er was geen gameplay) was hij vol van zichzelf en we hebben totaal niet gezien wat de XSX daadwerkelijk kan anders dan een slecht uitziende Halo game as a service game en cgi trailers.

  Dan de reactie op de statement van Sony dat je een Dualsense controler nodig heb om PS5 games te spelen en eroverheen twitteren dat bij Xbox door gebrek aan innovatie, sorry ik bedoel "klantvriendelijk" je dezelfde consolers kan gebruiken.
  Ik vind het erg vermakelijk allemaal. Ik had echt gedacht dat Xbox iets meer te tonen had dan beloften voor de toekomst, iets wat ze nu al ruim 7 jaar doen.

  Om op die Marvel game terug te komen, ik denk dat het een enorme schijt game gaat worden, soort van Anthem, en dat Sony z'n geld over de balk smijt, maar dat ter zijde.
 • @tielo
  Stel u zo niet aan, ik heb uw PS5 niet aangevallen.
 • Man man. Deze game gaat nu uit mijn vizier. Als Marvel fan ben ik zwaar teleurgesteld dat alle exclusieve content naar PlayStation gaat. En nee ik koop hier absoluut geen ps5 voor.
 • @Grombeer

  Tjah je weet wat je krijgt als je een Xbox koopt, zeer weinig content.
 • @NintiBoy hier, neem een lolly.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren