1. Megacorps controleert alles in Cyberpunk 2077

Megacorps controleert alles in Cyberpunk 2077

Open wereld, RPG/FPS, personaliseren

In een persbericht laat CD Projekt Red meer los over de langverwachte game Cyberpunk 2077.

De hoofdpersoon heet 'V' en spelers kunnen het personage naar wens aanpassen. Ook belooft CD Projekt Red dat Cyberpunk 2077 een rpg wordt met shooter-elementen en niet andersom.

Het spel speelt zich af in de toekomst, waar Noord-Amerika spreekwoordelijk in puin licht, doordat het bedrijf Megacorps controle uitoefent over elk aspect van de maatschappij.

Bovendien biedt de game "tientallen uren aan gameplay met het hoofdverhaal in een uitgebreide stad. In deze open wereld, inclusief dynamisch weersysteem, kunnen mensen de spelwereld verkennen."

CD projekt Red beschrijft de huidige situatie waarin 'V' leeft als een wereld, "where decadence, sex and pop culture mix with violent crime, extreme poverty and the unattainable promise of the American Dream".

Men speelt een 'Cyberpunk', iemand die zich niks van de wet aantrekt en zijn individualiteit probeert te behouden.

Cyberpunk 2077

Spelers krijgen veel vrijheid in het maken en spelen van het personage V. Zo zijn er drie klassen (Netrunner, Techie en Solo), maar het is ook goed mogelijk deze rollen te combineren. Tijdens het spelen van de game is het ook mogelijk het lichaam van V te modden met technologie. Bovendien zijn er "interactieve dialogen" die men meer vrijheid biedt in conversaties dan voorheen mogelijk was. Tenslotte is er geen duidelijke distinctie tussen goed en kwaad. Spelers vormen juist een eigen personaliteit doordat ze harde keuzes krijgen voorgeschoteld.

Ook uit CD Projekt Red zich over Night City, de stad waarin de game zich afspeelt. Night City is verdeeld in zes districten die allemaal vrij verkend kunnen worden. "There are always places to be and things to do," aldus Projekt Red over de open wereld. Zo is het mogelijk te investeren in vastgoed verspreid door de stad en is er een uitgebreide wereld op het web vol "hidden systems, firewalls and security programs deployed to fry your brain." Het lijkt alsof V nergens veilig is, zowel in de de echte wereld, als op het web.

Cyberpunk 2077

Tenslotte laat de ontwikkelaar weten dat de game wordt voortgestuwd door het verhaal, maar vol met actie zit. Beslissingen die gemaakt worden kunnen later invloed hebben op gebeurtenissen in Night City.

Tenslotte biedt het spel tientallen activiteiten aan, zoals zijmissies en 'Street Stories.' Dit maakt de game volgens de ontwikkelaar zowel geschikt voor een impulsieve speler als een speler die gaat voor de honderd procent.

Cyberpunk 2077 komt uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Ziet er zo veelbelovend uit! Hebben hebben hebben, nu nog een release date.
 • Heb nog steeds me twijfels of het wel een rpg wordt met hun shooterelementbelofte
  Geloof er weing in maar goed mijn vraag hierbij is dus kan je nou enkel als een man of ook een vrouw spelen zoals het plaatje toen aangaf
 • @snakeman1975 Twijfel en CD Project RED gaan niet samen maat.

  OT Ik heb veel zin in deze game, The Witcher 3 liet zien wat een goeie developer ze zijn, kan haast niet mis gaan.
 • @tipederasi

  The Witcher reeks is in RPG elementen wel compleet verschillend.
  The Witcher lijkt in heel veel elementen veel meer linear te zijn dan wat CP2077 gaat worden.
  Ik hoop dat CP2077 goed wordt, aangezien je met 2 geweldige titels in één reeks nog niet een garantie bent in de industrie. Maar de pijlen zijn wel heel erg gericht dat dit een toptitel gaat worden naar wat de previews zeggen.
 • Er is een Main quest die je kan volgen(die op verschillende manieren kunnen worden voltooit en keuzes een overal impact heeft) maar voor de rest vind ik weinig linear aan TW3 misschien heb je het niet verder dan White Orchard gespeelt?
 • Vraag mij wel af hoe dit gaat werken als een FPS RPG. Had gehoopt op een Third person
 • @rwbk

  Elder Scrolls en Fallout zijn ook vooral gefocust op First Person.
  Daarbij is het naar eigen ervaring makkelijker iets voor First Person te maken dan Third Person.
  Maar misschien komt er nog een update voor Third Person, CDPR werkte er aan, maar waarschijnlijk moesten ze het schrappen en werd FP gevonden als beste optie.
 • Voor mij persoonlijk was de trailer het hoogtepunt van de E3. De futuristische setting vind ik briljant. Hopelijk gaat deze in 2019 uitkomen maar daar heb ik wel mijn twijfels over.
 • @Cypher

  2019-2020.
  CDPR wilt voor maart 2022 twee AAA RPGs uitgeven, dus dan zou het voor hun wel handig zijn dat deze game laat 2019 uitkomt in verband met dlc etc.
 • hopelijk word de gunplay goed, want het vechtsysteem van the witcher 3 is nou niet de beste!
 • Ik denk dat het een beetje als fallout gaat werken.
 • Uhm ja, dit alles was vrijwel al bekend.
  Nu is het enkel een samenvatting en verduidelijking. Maar ja, zeer mooie beloftes en kan niet wachten dit te gaan spelen.
 • Af te leiden uit de berichtgeving gaat het een beetje dezelfde kant op als The Witcher 3 qua dialogen, ik hoop dan ook zeker dat Bij Cyberpunk gemaakte keuzes wederom invloed hebben op de wereld en andere personages.
  Als het de kwaliteit van de Witcher kan evenaren dan zit het wel goed, ik kijk er sowieso enorm naar uit.
 • Ergens vind het toch jammer dat ze hebben gekozen voor first person. Zeker nu je een eigen personage maakt, had ik die graag meer in beeld gezien in third person. Ook voor meer binding met je character. Maar verder wel veel vertrouwen in deze ontwikkelaar. Wordt vast een mooi spelletje!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren