1. Meer slachtoffers bij Nintendo Network ID-hack dan verwacht

Meer slachtoffers bij Nintendo Network ID-hack dan verwacht

Bijna twee keer zoveel

Er zijn waarschijnlijk veel meer slachtoffers bij de Nintendo Network ID-hack dan eerst gedacht werd. Dat maakte Nintendo bekend in een verklaring.

In april kwam naar voren dat waarschijnlijk 160.000 Nintendo-accounts gehackt waren door in te loggen met een Nintendo ID. De Japanse gamegigant maakte toen bekend de hack te gaan onderzoeken. Nu heeft Nintendo zijn eerdere verklaring een update gegeven met de laatste informatie. In hetberichtstaat dat er nog 140.000 accounts zijn gevonden wiens Nintendo ID’s zijn gehackt. De Japanse gamegigant zegt dat de houders van de accounts zijn gecontacteerd en de wachtwoorden opnieuw zijn ingesteld.

Nintendo heeft ook bekendgemaakt dat minder dan één procent van de accounts illegaal gebruikt zijn en dat het bedrijf druk bezig is om de slachtoffers hun geld terug te geven van de aankopen die ze niet hebben gedaan.

Nintendo Net Work IDNintendo Net Work ID

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Ik vind het eigenlijk nog steeds niet een "hack". Er wordt gebruik gemaakt door in te loggen via Nintendo ID i.p.v. My Nintendo (als ik 't goed zeg) met wachtwoorden die bij andere databases zijn uitgelekt in de afgelopen jaren. Dus als je voor alle websites het zelfde wachtwoord gebruikt is de kans groot dat bij één lek je login op meerdere plaatsen onveilig is.

    Gebruik daarom altijd per website een uniek wachtwoord en stel indien mogelijk 2-staps authenticatie in.

    Via http://haveibeenpwned.org/ kun je inzien of je mailadres en wachtwoord bij een van de grotere data breaches zijn uitgelekt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren