1. Update: Square Enix ontkent intentie om bedrijf te verkopen

Update: Square Enix ontkent intentie om bedrijf te verkopen

Bedrijf brengt een statement naar buiten

Square Enix zegt geen intentie te hebben om het bedrijf te verkopen.

In een statement meldt de uitgever het volgende: "We overwegen niet om het bedrijf of een onderdeel van het bedrijf te verkopen. We hebben geen aanbod van andere bedrijven gehad om het bedrijf of een onderdeel van het bedrijf te kopen."

Oorspronkelijk bericht:
Meerdere bedrijven zouden overwegen om de Japanse uitgever Square Enix over te kopen.

Dat blijkt uit een reportage van Bloomberg Japan. Volgens de website zouden meerdere bedrijven interesse hebben in de overname van de uitgever. Om welke bedrijven het gaat wordt echter niet gemeld - er staan verder vrij weinig details in het artikel. Wel zou het puur gaan om het gamesgedeelte van het bedrijf - Square Enix begeeft zich daarnaast ook op de manga- en boekenmarkt.

Fans speculeren er op los op het internet. Eén van de bedrijven die vaak wordt genoemd is Microsoft - eerder dit jaar kocht Microsoft ook al ZeniMax Media, het moederbedrijf van Bethesda, op. Daar staat tegenover dat er in Japan wetten zijn die er voor waken dat belangrijke Japanse bedrijven niet door Westerse bedrijven worden overgenomen. Andere bedrijven waar gamers over speculeren zijn Sony en het Chinese Tencent.

Square Enix is de uitgever van Japanse gamefranchises zoals Final Fantasy en Dragon Quest. Ook heeft het diverse Westerse studio's waarmee het onder andere de Tomb Raider- en Deus Ex-franchises uitbrengt. Recente games van de uitgever zijn Marvel's Avengers, Balan Wonderworld en Final Fantasy 7 Remake.

Square Enix is een beursgenoteerd bedrijf. In tegenstelling tot de recente overname van Bethesda, betekent dit dat een bedrijf dat Square Enix wil overnemen, genoeg aandelen van aandeelhouders moet overnemen om zo de meeste aandelen in handen te krijgen.

Final Fantasy 7 remake

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Met alle samenwerkingen die Sqaure heeft met Sony, zowel in aankomende exclusieve games als FFX, films en de aankomende FF Netflix serie in samenwerking met Sony Pictures, lijkt een toekomstige aankoop door Sony aannemelijker. De laatste tijd is Sony ook de anime markt “volledig” naar zich toe aan het trekken, dus daar past een Square of Capcom wel in het plaatje.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren