1. Sega brengt Mega Drive Mini op 19 september uit

Sega brengt Mega Drive Mini op 19 september uit

Komt met veertig games

Sega heeft de Mega Drive Mini aangekondigd. De miniconsole is vanaf 19 september wereldwijd verkrijgbaar.

De miniconsole heet de Mega Drive Mini in Europa en Japan en de Genesis Mini in de Verenigde Staten. Er worden twee controllers bijgeleverd en het apparaat moet 79,99 euro gaan kosten. Net als Nintendo's miniconsoles kan de Mega Drive Mini op elk moment games saven. Legendarische componist Yuzo Koshiro maakt nieuwe muziek voor het menu van de console.

Er moeten veertig games op de console komen te staan. De westerse versie krijgt andere games dan de Japanse editie. Voor de westerse editie zijn tot nu toe de volgende games aangekondigd: Altered Beast, Castlevania Bloodlines, Comix Zone, Dr. Robotnik's Mean Bean Machine, Ecco the Dolphin, Gunstar Heroes, Shining Force, Sonic the Hedgehog, Space Harrier 2 en Toejam & Earl. De Japanse versie heeft onder andere Puyo Puyo Tsu en Rent a Hero. De overzettingen van de games worden verzorgd door M2, het bedrijf achter de Sega Ages- en Sega 3D Classics Collection-titels.

Mega Drive Mini
Mega Drive Mini

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • 1 april? Maar wel een geloofwaardige.
 • @Grombeer

  :)…Deze is helaas echt en geen grap.
 • @Newgamessuck
  Waarom helaas? Sega was destijds toch echt wel tof! (ookal was ik van het Nintendo kamp)
 • @Gaaiz

  Nes classic vind ik ook maar ruk. Heeft niks met Nintendo vs Sega te maken. Al was ik ook vroeger van het Nintendo kamp. Alhoewel, was wel een bezitter van de Game Gear en de Dreamcast.
 • Ecco the Dolphin! Die was ik helemaal vergeten. Ik denk zelf niet dat ik ooit aan de "mini consoles" ga beginnen, maar vanuit mijn eigen nostalgie vind ik dat Golden Axe II er ook bij moet.
 • Ik heb de SEGA Megadrive Classics al op de PS4 dus niet interessant voor mij. Wel leuk hebbedingetje. Ik hoop al die mini's ooit nog eens voor heel weinig geld te kopen in een aanbieding, weet alleen niet of ze heel goedkoop zullen worden.
 • Leuk hebbedingetje. Als mijn een van mijn oude verslavingen (en helaas minder bekend) als Evander Holyfield boxing er op zit dan kan ik er niet omheen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren