1. Melding in Fifa 21-update hint naar verbod Fifa Ultimate Team

Melding in Fifa 21-update hint naar verbod Fifa Ultimate Team

Aan de hand van Kansspelautoriteit?

Een melding in de nieuwe Fifa 21-update hint mogelijk naar een verbod van Fifa Ultimate team. Dat blijkt uit een datamine van platform FUT Watch.

"Fifa Ultimate Team is momenteel niet beschikbaar wegens een eis van de autoriteiten in jouw regio", luidt de tekst die als notificatie getoond kan worden in de game.

Mogelijk maakt uitgever Electronic Arts zich klaar om de modus in sommige landen te blokkeren na kritiek op het 'gokmodel' in de game. Daarbij schaffen spelers met in-game of echt geld punten aan, die worden gespendeerd aan pakjes met willekeurige spelers. Volgens de Nederlandse Kansspelautoriteit is dat een vorm van gokken, en daarom niet toegestaan.

Eind oktober legde de Kansspelautoriteit een dwangsom van maximaal 10 miljoen euro op, die werd goedgekeurd door de rechtbank in Den Haag. Electronic Arts en het dochterbedrijf Electronic Arts Swiss Société à responsabilité limitée zouden beide 250.000 euro per week moeten betalen.

Electronic Arts gaf kort daarna aan het niet eens te zijn met het oordeel en in hoger beroep te gaan. In België werd eerder de verkoop van FUT Points verboden. De modus zelf is net als in Nederland vooralsnog speelbaar.

EA heeft momenteel nog niets officieel bekendgemaakt over de melding.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Klinkt als muziek en iets met oren.
 • Maar waarom dan heel fut blokeren? Ze kunnen dan toch gewoon het verkoop van packs blokeren en de fut modes online laten?

  Ik heb nog nooit echt geld in die packs gestopt en enigste wat ik speel is squad battle van de fut mode, maar zou het wel jammer vinden dat je dit ineens niet meer kan spelen.
 • @Gourami Misschien dat ze door het geheel te blokkeren protestreacties willen oproepen naar de kansspelautoriteiten?
 • @MythicZ

  Ja dat zou een mogelijkheid kunnen wezen, alleen denk ik wel dat er dan veel spelers hun geld gaan terug eisen. Want je hebt betaald voor een product zoals die was en aangeboden werd en volgens mij kunnen spelers dan hun geld terug eisen en dan via de wet EA verplichten een terug betaling te doen.
 • @Gourami

  Nee want overmacht.
 • @Gourami

  Als je je ps of xbox op een ander land zet dan nederland werkt het waarschijnlijk gewoon. Zo kunnen ze het omzeileb en toch geld eraan blijven verdienen in nederland. Door het te blokkeren kunnen ze zeggen we hebben er wat tegen gedaan
 • Zou wel een aparte actie zijn. Ik heb al eens gezegd dat ik de wijze van hoe fut ingericht is vervelend vind en de focus van EA er veel te zwaar op ligt.
  Alleen de modus uitschakelen terwijl je de game eerst zo hebt laten releasen en mensen dus al geld afhandig hebt gemaakt (al enkele maanden!?) … en dan baf de boel dichtgooien, dat gaat dan weer een shitload aan gezeik opleveren. Zoals hierboven dan lijkt het logischer daar de market dicht te zetten van de packs. Anders zie ik ook consumenten zaken richting EA aankomen.
 • @xevulutionx

  En dat gaat de consument dan niet winnen. EA kan dan met gemak wijzen naar de regering die het verbod heeft opgelegd. Lijkt mij. Overmacht.
 • @Pinda NL
  Ja wellicht maar het zal het toch al broze imago van EA niet bepaald verbeteren als men de fifaoints betalingen niet terugdraait.
 • Dat zou mooi zijn als het klopt. Hopelijk werpt het z'n vruchten af en volgen andere landen ook.
 • Ze moeten niet alleen die gokpraktijken aanpakken. Onlangs Assassin's Creed Valhalla in de store zien staan. Werd overschaduwd door microtransacties. Wat een triestige vertoning was me dat!

  Ik zaagde vroeger om Chips voor de flippo's. Ik trapte er in als kind. Ik hoop dat er nu eentje zich verslikt in een microtransactie of een lootbox.

  Einde.
 • Heel FUT locken gaat misschien wat ver. Waarom niet het voorbeeld van de Belgen volgen? Daar is het sinds FIFA 19 niet meer mogelijk om punten te kopen met echt geld.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren