1. User reviews op Metacritic worden op de schop genomen

User reviews op Metacritic worden op de schop genomen

User reviews kunnen pas 36 uur na een gamelancering geplaatst worden

Vergaarsite Metacritic heeft veranderd hoe user reviews op de website werken.

Dit nadat veel populaire games - waaronder het pas uitgekomen The Last of Us: Part 2 - door bezoekers van de website extreem slechte cijfers zijn toebedeeld. Hoewel Metacritic vooral bedoeld is om cijfers van verschillende publicaties te verzamelen, wordt er een apart gemiddeld cijfer gegeven gebaseerd op user reviews.

Door de verandering kunnen bezoekers pas 36 uur nadat een game is gelanceerd een user review op de website achterlaten. Hoewel dit mogelijk niet de zogenaamde 'reviewbombs' oplost, moet dit mogelijk meer tijd bieden om zo de meest nutteloze user reviews weg te filteren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik vrees dat t weinig gaat uithalen. Die lui/fanboys die zo graag een game naar beneden voten zoals bij TLOU2/Ori2 lijken zo gemotiveerd te zijn dit te doen. Het is vaak echt hilarisch als t niet zo ongekend sneu zou zijn. Zie je zo'n account allerlei xbox titels trakteren op de laagst mogelijke scores en PS titels torenhoge scores geeft, een beetje zoals Lars of heel IG dus. Nee grapje :D.
  Zonder gekheid het gebeurt continue en Xbox activisten zijn er ook om dit andersom te doen.
  Daarnaast gebeurt het ook veel binnen franchises waar veel haters van zitten, COD, AC, FiFA etc. Wat je ook van die games zou vinden, het wordt waarschijnlijk alleen opgelost als ze t koppelen met accounts waarbij de game in je trophies list of achievements hoort te zitten oid.
 • @xevulutionx
  Dat zijn zulke gekkies die dus 4 a 5 accounts hebben en dan op elke account een slecht cijfer achter laten.
 • @xevulutionx

  TLOU2 ging helemaal nergens over qua verhaal en character development, dus een groot deel van die downvoters begrijp ik wel.

  Het probleem zit hem in het verschil tussen de User Reviews en de Critics, er worden te vaak aan de ene kant enkel perfecte 10en gegeven en aan de andere kant een heleboel 1en. Te veel review bombers/fanboys en journalisten die de standaard afspraak maken een goed cijfer te geven als ze een vervroegd exemplaar en andere perks blijven ontvangen van de publisher :')
 • @Tao Dat het verhaal niet je ding is, dat kan natuurlijk, maar deze game een 1 geven is ongeveer het meest ongeloofwaardige wat er is. Zoveel details, zoveel werk, en dan wordt het door een groep (online) de grond ingeboord omdat het niet past in het straatje wat zij voor ogen hadden. Ik kan het niet helemaal serieus nemen in ieder geval…
 • De review van Angry Joe gaf voor mij goed en duidelijk weer hoe de game in elkaar zit. Een 6/10. Goed en helder en objectief uitgelegd dat het verhaal werkelijk nergens op sloeg. Ik ga de game iig nooit spelen. Volslagen ridicuul verhaal en dat heeft niks te maken met gay/trans mensen etc. Dat boeit me nl helemaal niks.
 • @Imsco Pala

  Joe laat ook alleen maar zaken zien die zijn standpunten ondersteunen, je mist wellicht ook heel veel goeds door enkel zijn mening aan te nemen. Eerst zelf spelen, dan kun je er een mening over hebben. Ik moet hem ook nog spelen, ik heb er dan ook nog geen mening over.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren