1. Metal Gear Solid 2 en 3 HD zijn backwards compatible op Xbox One

Metal Gear Solid 2 en 3 HD zijn backwards compatible op Xbox One

Tijd om als een slang door het gras te sluipen

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty HD en Metal Gear Solid 3: Snake Eater HD zijn beiden backwards compatible op Xbox One.

Het betreft HD-uitgaves die oorspronkelijk als onderdeel van de Metal Gear Solid HD Collection uitkwamen in 2011. De originele games kwamen nog daarvoor uit op PlayStation 2.

De Metal Gear Solid-games staan vooral bekend om hun stealth-gameplay en bizarre verhalen en plottwisten. Dat is bij Metal Gear Solid 2 en 3 niet anders. De meest recente Metal Gear-game is het vijfde deel, The Phantom Pain. Geestelijk vader Hideo Kojima vertrok daarna bij Konami en werkt nu met zijn eigen studio aan Death Stranding.

Metal Gear Solid 2 en 3 HD zijn te downloaden en te koop via Xbox Live. Mensen die de originele disks hebben kunnen die ook afspelen op Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Dit is wel nice. Ik heb 3 nog altijd niet gespeeld en altijd begrepen dat die wel de moeite waard is. Het zou helemaal vet zijn als ze m een enhanced sausje zouden geven maar dat is waarschijnlijk ijdele hoop.
 • MGS2 was door het missen van een aantal filters waar de PS2 versie gebruik van maakte, niet zo'n goede port op de Xbox. 3 vond ik, in tegenstelling tot de meeste MGS fans, een matige MGS.
 • @SmartTies

  Huh? MGS3 matig? Hoe durf je!
 • @Silverwolf

  Deel 3 gestopt met spelen, vond het niet goed genoeg. Deel 4 was nog minder. 5 was dan weer wel een 10
 • @hamstertrans
  Ik vond dan deel 4 weer erg tof en deel 5 te langdradig
 • @hamstertrans

  Deel 4 was meer fan-service, maar de cutscenes vond ik zeer vermakelijk. Wel een tikkeltje aan de lange kant.

  Gameplay in deel 5 was superieur aan de andere delen, jammer dat de Kojima vs Konami-clash zorgde veel voor filler-missies en afronding van het verhaal.
 • @Silverwolf
  Ik vond de setting niets en dat sim gehalte (eten zoeken, ziek worden etc.) ook vervelend.


  @xevulutionx
  Deel 4 is na deel 1 mijn favoriete MGS. 5 heb ik nooit gespeeld. Ik ben bang dat het open world gebeuren me snel gaat vervelen. Ground Zero's heb ik ook nooit voltooid.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren