1. Metal Gear Solid-regisseur: 'Death Stranding is een wonder'

Metal Gear Solid-regisseur: 'Death Stranding is een wonder'

'YOU. ARE. NOT. READY'

De regisseur van de Metal Gear Solid-film, John Vogt-Roberts, heeft Death Stranding gespeeld en noemt de game 'een wonder'.

In zijn tweet zien we Vogt-Roberts op de foto met Metal Gear Solid-bedenker Hideo Kojima en concept artist Yoji Shinkwawa. In zijn beschrijving meldt hij dat hij de kans kreeg om Death Stranding te spelen. Hij noemt de wereld "next-level onberispelijk" en vergelijkt de game met het overweldigende gevoel dat veel filmkijkers kregen bij het kijken van Mad Max: Fury Road, waarbij men zich afvroeg hoe dit "wonder" tot stand is gekomen.

Naast de filmregisseur heeft ook The Walking Dead-acteur Norman Reedus, die een belangrijk personage in Death Stranding vertolkt, zich uitgelaten over de aankomende game. "Het concept komt zo ver uit de toekomst. In plaats van elkaar uitschakelen, brengt het iedereen bij elkaar", omschreef Reedus tegenover Metro. "Het is een erg positieve game, maar eng en deprimerend tegelijkertijd. Het is een soort nieuwe film. Ik heb nog nooit iets gezien zoals wij doen."

Eerder dit jaar ging Kojima lang bij Guerrilla Games in Amsterdam. De Killzone- en Horizon-ontwikkelaars deelden hun Decima Engine voor de ontwikkeling van de game en kregen een voorproefje van het resultaat.

Death Stranding werd in 2016 aangekondigd, maar er is nog geen officiële releasedatum of -periode aangekondigd. Het is de eerste game die Metal Gear-bedenker Hideo Kojima maakt sinds hij is vertrokken bij uitgever Konami.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren