1. Bordspel rondom Metal Gear Solid in de maak

Bordspel rondom Metal Gear Solid in de maak

Komt volgend jaar uit

Er komt een bordspel van de Metal Gear-games. Konami en IDW Games werken aan Metal Gear Solid: The Board Game.

Het bordspel moet de iconische franchise van Hideo Kojima fysiek tot leven laten komen. Het spel is gebaseerd op Metal Gear Solid, dat in 1998 op de PlayStation verscheen, en bevat dan ook personages als Solid Snake, Meryl, Dr. Hal Emmerich en Gray Fox. Elke speler heeft zijn eigen skills die het mogelijk maken om opdrachten op het bord uit te voeren.

Het bordspel heeft daarnaast "een dynamisch A.I.-systeem en zandbox-gameplay", maar wat daar precies mee bedoeld wordt is niet duidelijk. Spelers nemen in ieder geval verschillende missies aan die allemaal op verschillende manieren kunnen verlopen.

Het bordspel moet ergens in 2019 uitkomen en op E3 in juni getoond worden. Hieronder is alvast de doos te zien. Buiten een Risk-versie van Metal Gear Solid is er nooit een bordspel van de franchise gemaakt.

Metal Gear Solid

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • real time codec messages aan elkaar doorsturen terwijl je in een kartonnen doos zit.
    ik kan niet wachten

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren