1. Metroid Prime 4-ontwikkeling begint opnieuw in samenwerking met Retro Studios

Metroid Prime 4-ontwikkeling begint opnieuw in samenwerking met Retro Studios

De game laat nog lang op zich wachten

Nintendo begint opnieuw met de ontwikkeling van Metroid Prime 4. Retro Studios, de ontwikkelaar van de originele Metroid Prime-games, sluit zich bij het project aan.

Op het YouTube-kanaal van Nintendo geeft Shinya Takahashi, de senior managing executive officer van de game, een update over de ontwikkeling van Metroid Prime 4. Volgens Takahashi voldoet Metroid Prime 4 niet aan de kwaliteitseisen van de ontwikkelaar en wordt het ontwikkeltraject geherstructureerd.

Producer van de game, Kensuke Tanabe, zal in samenwerking met Retro Studios de ontwikkeling van de game herstarten. Retro Studios was verantwoordelijk voor de eerste drie Metroid Prime-titels op de GameCube en Wii.

De oorspronkelijk ontwikkeling van Metroid Prime 4 was in handen van een nieuw team. Hoewel het nooit is bevestigd, werkte Bandai Namco Singapore volgens verschillende bronnen aan de game.

Shinya Takahashi geeft in de video aan dat de wijziging voor uitstel zorgt en dat het 'nog lang gaat duren' voordat Nintendo een volgende update kan geven. Daarom biedt hij zijn oprechte excuses aan.

Hoewel er nog geen releasedatum was voor Metroid Prime 4, verwachtten velen dat de game in 2019 of 2020 zou verschijnen. Met het uitstel gaan Nintendo en Retro Studios dit hoogstwaarschijnlijk niet meer halen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Positieve ontwikkeling dat Retro erbij komt kijken, maar dan is ie nog wel ver weg zeg!
 • @That Mr Awesome

  Dan komt die HD remaster trilogie er zeker en vast.
 • Erg jammer, had zo gehoopt dit jaar of begin volgend jaar met deze game aan de slag te gaan. Nu staat mijn Switch letterlijk te verstoffen. Maar aan de andere kant, wil ook wel een perfecte Metroid;-)
 • @Monojaxx

  Vind je geen 1 van de andere (upcoming) games vet/leuk?
 • @Piet S.

  En nog een Zelda op dit platvorm. Écht, daar neem ik twee weken vakantie voor op!
  Maar dat is denk ik een Utopiaanse gedachte🙄
 • @Monojaxx

  Ik heb voor BotW ook een week vrij gepakt! :'-D
  Maar dat is niet zo'n gekke gedachte denk ik hoor! Ik zie echt nog wel een Zelda game uitkomen voor de Switch, aangezien Nintendo na de release van BotW direct begonnen is met het ontwikkelen van een nieuw deel!
 • @Piet S.

  Niet echt nee :-(

  Zelda is echt mijn number #1 game. Mario vind ik tegenvallen en kijk uit naar Metroid. Ik zou verder niet zo snel weten wat ik leuk vind op de Switch. Vandaar maar een PS4 aangeschaft. En ik ben echt groot Nintendo fan.

  Ik hoop stiekem op wat Zelda remakes op de Switch. Zou heel graag Majora's Mask en Skyward Sword nog eens willen spelen op de Switch.
 • @Monojaxx

  Xenoblade, Mario + Rabbids, ARMS, Splatoon, Donkey Kong, Bayonetta, Hyrule Warriors, Fire Emblem Warriors, Captain Toad, New Super Mario/Luigi Bros. U, Kirby, Mario Kart, Mario Tennis, Mario Party, Octopath of Pokemon LG allemaal niet?

  Of Luigi's Mansion, Bayonetta 3, Pokemon Gen 8, Town, Travis Strikes Again, Daemon X Machina, Animal Crossing, Fire Emblem, Yoshi & Yo-Kai Watch 4 die allemaal nog uit moeten komen?

  Ik vergeet er vast nog wel een paar, maar hier zit voor jou helemaal niets tussen? :-P
 • @Piet S.

  Alleen de Bayonetta reeks en Luigi's Mansion spreken mij aan. De rest niet😂
 • @Monojaxx

  Sow! Kieskeurig hoor! ;-P
 • @Piet S.
  Zitten wel veel middelmaatgames tussen. Zeker als je vergelijkt met de andere consoles
 • @Jowy

  Op de overige consoles worden ook een hoop middelmatige games uitgebracht (alhoewel 'middelmatig' een mening is). Nintendo brengt de meeste exclusives uit en daarvan zijn er in de afgelopen 2 jaar 3 beoordeeld met een 9 of hoger. Dat heeft niemand ze nagedaan. :-)
 • @Piet S.
  Iemand die enkel een ps4 ter beschikking heeft, heeft 27 games ter beschikking die hoger dan 90% kregen.

  Iemand die enkel een xbox one ter beschikking heeft, heeft 16 games ter beschikking die hoger dan 90% kregen

  Switch heeft er 14.
 • Oftewel:
  - Te vroeg aangekondigd –> Negatief.
  - Helemaal opnieuw beginnen en dus later releasen (ook al was er geen release date/window bekend) –> Negatief.
  - Retro Studios aan boord –> Positief.
  - Geen product wat niet goed genoeg is uitbrengen (wat tegenwoordig wel VEEL te vaak gebeurt) –> Positief.
  - Open, transparant en eerlijk zijn (überhaupt communiceren met fans) –> Positief.
  - De game niet cancellen bij (grote) tegenslagen –> Positief.
  - En heel belangrijk: Oprechte excuses aanbieden –> Positief.

  Ik denk dat dit weleens DE game van het jaar zou kunnen gaan worden, welk jaar dat ook gaat mogen zijn! Er zit zoveel zorg, tijd, etc. in! :-)
 • @Piet S.

  Game van het jaar weet ik niet, want het is wel een game die niet zo'n breed publiek aanspreekt, maar voor de fan zal het zeker een van de betere games worden.

  Ik twijfel niet aan de kwaliteit van Nintendo AAA-games.
 • @Luigi1985

  Hiermee doel ik meer op reviews en niet echt op verkoopcijfers, aangezien de Metroid franchise inderdaad niet zo populair is als de Mario of Zelda franchise.

  Natuurlijk is dit een gok, maar als er zoveel zorg wordt besteed aan de game, dan kan het niet anders dan een pareltje worden!
 • Jammer dat het dan nog zo lang duurt, maargoed ben blij dat ze het bij Nintendo zo aanpakken en niet genoegen nemen met een half product.

  Gelukkig komt er nog genoeg moois uit.
 • @Luigi1985

  Juistemmm!
 • Wow! Dat is vrij heftig nieuws… We hebben na al die tijd (los van wat letters) niets gezin. Aan de ene kant super jammer, aan de andere kant hoop ik dat Nintendo hier van leert.
 • @Gaaiz

  Ik ben allang blij dat ze de game niet gecanceld hebben! Maar een leerproces zal het zeker zijn, haha. :-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren