1. 'Metroid Prime Trilogy voor Switch is onwaarschijnlijk'

'Metroid Prime Trilogy voor Switch is onwaarschijnlijk'

Aldus een voormalige werknemer van Retro Studios

Een voormalige werknemer van Metroid-ontwikkelaar Retro Studios ziet een heruitgave van Metroid Prime Trilogy niet snel gebeuren.

Michael Wikan, de voormalige lead designer van de drie Metroid Prime-games, liet dat op Facebook weten. "Ik ben skeptisch dat het gaat gebeuren. Het was rechtdoorzee om (Metroid Prime 1 en 2) met bewegingsgevoelige besturing uit te rusten, maar om Metroid Prime 3 met normale besturing uit te rusten zou een enorme taak zijn."

Dat is niet het enige probleem waar ontwikkelaars op zouden stuiten. "Het grootste probleem is dat Retro Studios geen functionele editor tool meer heeft die met de Prime-codebasis werkt, dus alles moet hard-gecodeerd worden."

Er gaan al enkele jaren geruchten over een heruitgave van Metroid Prime Trilogy op de Nintendo Switch, maar vooralsnog heeft Nintendo de collectie nooit officieel aangekondigd. Daarbij moet gezegd worden dat Wikan niet meer bij Retro Studios werkzaam is en dus waarschijnlijk geen zicht heeft op waar men intern aan werkt.

Wel werd Metroid Prime 4 enkele jaren geleden officieel aangekondigd. De ontwikkeling van de game werd in begin 2019 echter geschrapt en opnieuw opgestart bij Retro Studios. Het is niet bekend wanneer het langverwachte vierde deel uitkomt.

Metroid Prime

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren