1. MGM ziet film over GameStop-chaos wel zitten

MGM ziet film over GameStop-chaos wel zitten

Koopt rechten van toekomstig boek op

MGM Studios is van plan om een film te maken over de chaos rondom de aandelen van GameStop. 

Dat blijkt uit een nieuwsbericht van Deadline. Om zichzelf in te dekken, heeft MGM Studios alvast de rechten van het boek The Antisocial Network gekocht, geschreven door Ben Mezrich.

Het boek moet vertellen over hoe investeerders, gamers en internettrollen Wall Street op de knieën kreeg. Kennelijk is er hard gestreden om de rechten van het toekomstige boek. Volgens Deadline werd het voorstel eind vorige week pas op de markt gebracht, en was het vrijdagnacht al verkocht.

Via Reddit-kanaal WallstreetBets verenigden diverse mensen zich om op grote schaal aandelen van de gamewinkel GameStop te kopen. De winkel deed de afgelopen jaren relatief slechte zaken en zag zijn koers in waarde dalen. Door de massale inkoop van aandelen steeg de waarde van de winkelketen opvallend snel. 

De Reddit-bezoekers wilden hiermee niet alleen winst maken, maar ook zogenaamde shortsellers, waaronder hedgefondsen, dwarszitten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • geweldig;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren