1. Microsoft: Online mekkeren en tieren mag alleen zo!

Microsoft: Online mekkeren en tieren mag alleen zo!

Bedrijf heeft community-standaarden bijgewerkt

Microsoft heeft de community-standaarden bijgewerkt voor Xbox Live. Hieraan stellen ze voorop dat haat en het lastigvallen van andere spelers niet getolereerd wordt. Microsoft geeft zelfs een aantal voorbeelden van acceptabele en onacceptabele opmerkingen.

Microsoft wil niet dat de game-community een plek van haat is. Het bedrijf heeft daarom recent de community-standaarden bijgewerkt. “Om ervoor te zorgen dat Xbox Live een plek is waar iedereen zich welkom voelt, moeten we allemaal een soort opzichtersrol nemen.”

xbox

Microsoft geeft wel aan de gamewereld te begrijpen. Ze snappen dat het soms wat competitief kan worden en “oppervlakkige grappen en opschepperij over de game is toegestaan om gezonde competitie te stimuleren”, zegt Microsoft. Om hier een duidelijke lijn in te trekken heeft het bedrijf voorbeelden gegeven van toegestane en niet toegestane grappen. “Goedkope overwinning. Kom terug als je in staat bent te rijden zonder je auto van de weg te sturen”, is een toegestane grap. “Goedkope overwinning, maar ik had niet anders verwacht van een <racistische benaming>”, is niet toegestaan. En zo geeft Microsoft nog veel meer voorbeelden.

Spelers die deze regels overtreden worden tijdelijk verbannen. “Mensen maken fouten en wij geloven erin dat een beoordelingsfoutje kan zorgen voor een goed leermoment”, aldus Microsoft. Spelers die vaker gewaarschuwd zijn en zich blijven misdragen worden permanent verwijderd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • ez win
  • De link leidt naar de Microsoft Store.
  • @BrutalGamer Bij mij werkt de link wel.
  • @MythicZ ik kwam ook terecht in de Microsoft Store
  • Goed werk Microsoft
  • Moet ik eerst een Xbox kopen voordat ik de voorbeelden mag lezen? 🤣

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren