1. Microsoft belooft grootste E3-presentatie ooit

Microsoft belooft grootste E3-presentatie ooit

Xbox One-verkoop met 15% gestegen sinds vorig jaar

Volgens Microsoft is de Xbox One-verkoop met 15% gestegen sinds vorig jaar en wordt de presentatie op de aankomende E3 groter dan ooit. Dat melden ze op de officiële website.

Volgens hun statistieken is niet alleen de verkoop gestegen, er zijn ook 13% meer spelers dan een jaar geleden. Ook zijn er meer dan 1,2 miljoen clubs op Xbox Live.

Naast wat grote games zoals Fortnite, Far Cry 5 en PUBG laat Microsoft weten dat het succes ook deels te danken is aan de Xbox Game Pass, een gameabonnement waar spelers maandelijks betalen en er games voor terug krijgen. Ook lijkt de groeiende selectie aan backwards compatible games een bijdrage te leveren.

Xbox One

Microsoft sluit af met de claim dat E3 2018 de grootste E3 ooit zal zijn qua aankondigingen. Of ze deze claim waar kunnen maken, gaan we in juni zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Volgens mij zegt Xbox dat elkaar jaar maar bestond hun vorige E3 uit 80 procent 3rd party games. En was het first party gezien een zeer matige vertoning. Dus deze belofte is gevaarlijk. Als ze het nu opnieuw niet waarmaken dan is Xbox al zijn geloofwaardigheid definitief kwijt. En grootste E3 qua aankondiging. Als ze daar maar niet weer mee bedoelen dat al hun marketing deals daar worden aangekondigd want mits ze niet op gamepass staan day one zijn dat geen aankondigen waar iemand mee weg blaast Maar dat er ook een paar first blockbusters tussen zitten naast Forza Horizon 4.

  Perfect dark reboot zou zo blockbuster kunnen zijn. Halo een reboot zou dat kunnen zijn.
  Fable 4 zou een the Witcher 3 kant op kunnen gaan
  Banjo Kazooie zou een welkome afwisseling zijn
  En dan hopen op wat zeer vette nieuwe ips van het niveau The last of us Horizon Zero Dawn.

  Dat Sony eindelijk op first party gebied concurrentie van Microsoft krijgt
 • @kaassouflee30 Ik heb het niet echt in de gaten gehouden, maar Halo had toch een reboot gehad met een nieuwe trilogie die nog niet af is? Of is die alweer gecancelled? Zelfde vraag voor Gears of War trouwens, is deel 5 eigenlijk een ding?
 • MS claimt zo vaak wat meestal bijten ze in het stof door toe doen van Nintendo of Sony.

  Zal leuk zijn als hun E3 een keer iedereen wegblaasd maar tot nu zijn alle MS E3 persco's imho zwaar meh geweest.
 • Een XboxTWO denk ik.
 • Eerst zien, dan geloven. Moet zeggen dat ik het eigenlijk veel te druk heb me alle games van de afgelopen jaren. Heb in ieder geval weer veel zin in de E3!
  Tijd vliegt…

  Edit:
  Gaat het om deze quote? Dan vind ik de titel op IG ietwat geromantiseerd:
  "This is our biggest E3 yet, and we look forward to a great week for gamers. Again, thank you to the amazing Xbox community."

  Dit is toch standaard marketing praat?
 • @Gaaiz

  Nou jij zei mij dat je het vorig jaar een goede show vond van Microsoft. Dus dan zal jij dit jaar ook wel tevreden zijn. Want veel slechter als vorig jaar is onmogelijk en de kans dat Phil eindelijk echt iets aan het first party probleem gedaan heeft is aanwezig. Dus dan wordt het beter als vorig jaar
 • @kaassouflee30
  De kans is aanwezig dat ik, net als vorig jaar, zeer tevreden ben met de show. Jij gaf aan dat het een "krankzinnig slechte" show was, waar ik het simpelweg niet mee eens ben. Dat jij dat niet kunt verwerken is een ander verhaal…
  Mijn eerste zin was gebaseerd op de titel van IG (ik moet ook verder lezen), want ik lees daar uit dat daar "de grootste reveal" qua nieuwe game uit zou komen. Maar het lijkt er dus op dat dit gebaseerd is op de enkele quote hierboven. Welke niet zo naar voren springt in de bron.
 • @Gaaiz Haha volgens mij is dit ook gewoon marketing praat, en zeiden ze dit vorig jaar ook al. Maar laten we het hopen.
 • @Gaaiz

  Krankzinnig slecht ja dat was het als je weet ik niet hoeveel games aankondigt waar ik 85 procent ook op ps4 kan spelen je lucky tale aankondigt als een groot iets en alleen cuphead en Ori overtuigen 2 indies notabene dat is voor mij wel een definitie van krankzinnig slecht
 • @kaassouflee30 persoonlijk vond ik die van Microsoft toch een stuk beter als die van Sony afgelopen jaar. Die hebben echt bijna alleen maar games getoond die al een jaar ervoor aangekondigd waren.
 • @Robskeee.

  Sony was ook niet best Maar beter als Microsoft wordt van Detroit Spiderman en ook god if war en uc lost legacy blijer dab van lucky tale
 • @kaassouflee30
  Ori2 aankondiging > Alles van Sony, imho.

  Daarbij waren alle Sony games die je opnoemt al voor E3 2017 aangekondigd, dus ze kwamen vrijwel met niets nieuws. Zwak dus, in mijn ogen.
 • @Xbox fans

  Buiten het feit dat Sony te hard hanteert op Greatness Awaits, ligt er ondertussen een nog dikkere pel stof op de aankondigen van Microsoft.

  Wat nog extra pijnlijk was (imo), waren de gelekte footage en de al aangekondigde nieuwe THIRD party games: Assassin's Creed Origins en Anthem als beste voorbeeld.

  Bij Sony was ik ook allesbehalve tevreden. Geen nieuwe aankondigen, te veel blabla over games die maar niet uit kwamen, vergelijkbaar met Sea of Thieves. Ook te veel moeten luisteren naar 1 persoon oftewel te veel een one-man show gezien. Iets waar ik mij ook aan erger bij Microsoft.

  Al bij al een zwakke E3 gezien in 2017. Sony was slecht, maar met imo een interessantere inhoud en met het beste vooruitzicht (je weet wel: greatness awaits, zucht). Microsoft had een strakke show, maar met een inhoud die amper het XBox DNA draagt. Gemiste kans. Alsof ze zich er jaar na jaar bij neerleggen. Gelukkig is de X wel krachtig genoeg en is de service ongeëvenaard.

  Ubisoft vond ik goed.
 • @Piet S. Crackdown 3, Sea of Thieves en nog paar andere games. Ook games die al lang geleden waren aangekondigd en waarvan de eerste niet te best is ontvangen. Van de volgende verwacht ik ook niet veel (Crackdown). Ook al had Sony 10 jaar geleden games aangekondigd, ze weten ze tenminste kwaliteit af te leveren.

  @Robskee Black Desert is gewoon een multiplatform game.
 • @kaassouflee30 Waarom noem je steeds alleen Luckys tale, er waren toch zat andere games tijdens de MS presentatie vorig jaar zoals:
  Forza 7
  PUBG
  Ori 2 (voor mij de belangrijkste)
  State of decay 2
  Darwin Project
  Black desert
  Cuphead
  Ashen
  Sea of thieves
  Crackdown
 • @Robskeee @kaassouflee @gaaiz

  Waarom we deze discussie nog beginnen gaat mij te boven 😅
 • @MythicZ Komop, het is eindelijk weer een keer levendig op de site. Ik heb het gemist!
 • @MythicZ
  Die onzinnige discussie over geen Xbox want geen exclusives ga ik al niet meer aan.
  Blijkbaar telt 3rd party niet als het om Xbox gaat. Misschien maar geheel stoppen om mijn eigen ervaringen te verdedigen.. Sommigen hebben het er veel te moeilijk mee!
  Op dat gebied is de gaming industrie erg raar..
 • @Robskeee

  Laten we dat lijstje afgaan

  Forza 7 leuk maar dat kennen we nu wel.

  pubg komt later ook naar ps4 als ik mij niet vergis daarbij snap ik de hype niet

  Ori 2 zeer tof

  Darwin project ziet er niet uit

  Black dessert just the same ziet er niet uit.


  Cuphead briljant

  Ashen ziet er ook niet uit


  Sea of thieves ondanks dat ik mij er nog steeds mee vermaak is het toch echt middelmatig

  State of decay 2 previews zijn niet razend enthousiast

  Crackdown 3 is afwachten maar wat ze op de persconferentie lieten zien was niet best

  Dus wat ik al eerder vond alleen de 2 indies maakte echt indruk Al die andere titels die halen het qua kwaliteit niet bij Spiderman Detroit en god of War
 • @kaassouflee30
  En toch had Sony niks nieuws (MS dus wel), wat zwak is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren