1. Nieuwe Xbox heeft codenaam Scarlett en verschijnt eind 2020 gebundeld met Halo: Infinite

Nieuwe Xbox heeft codenaam Scarlett en verschijnt eind 2020 gebundeld met Halo: Infinite

Aangedreven met de nieuwste technologie van AMD en voorzien van SSD

De Xbox voor de volgende generatie lanceert eind 2020 en Halo: Infinite krijg je erbij. De nieuwe console die Microsoft tijdens zijn E3-presentatie onthulde gaat voorlopig door het leven als Project Scarlett.

Volgens Microsoft is de nieuwe Xbox een grote sprong voorwaarts als het gaat om technische mogelijkheden. Project Scarlett ondersteunt 120 frames per second, 8K-beelden, real-time raytracing en Variable Refresh Rate. Met de laatste techniek blijven beelden ook vloeiend bij lagere framerates.

Volgens Phil Spencer is Project Scarlett volledig ontworpen met het oog op games. Hiermee verwijst hij naar de reactie op de aankondiging van de Xbox One, die destijds meer werd gepresenteerd als een settopbox met de mogelijkheid games te spelen.

Voor de nodige rekenkracht maakt de console gebruik van een processor op basis van AMD's aankomende Zen 2-architectuur en een videokaart gebaseerd op de Navi-chip van dezelfde fabrikant. Dankzij een ingebouwde SSD moeten games sneller laden dan ooit tevoren. Deze specificaties zijn vergelijkbaar met die van de nog niet officieel aangekondigde vijfde Playstation. Tijdens een interview in april noemde hoofdontwerper Mark Cerny dezelfde mogelijkheden.

Naast de gebruikelijke games die je als vanouds installeert, zet Microsoft bovendien vol in op de eerder aangekondigde streamdienst xCloud. Vanaf oktober is het mogelijk om Xbox One-games te spelen op smartphones en andere apparaten met beperkte rekenkracht.

Halo: Infinite als launch-titel

Naast de informatie over de nieuwe console heeft Microsoft nieuwe beelden laten zien van Halo: Infinite. De game zet de verhaallijn van Halo 5 voort en wordt ontwikkeld door 343 Industries. De shooter verschijnt gelijktijdig voor Project Scarlett, pc en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Wilbert Meetsma Wilbert Meetsma verliest zich dolgraag in ellenlange Westerse rpg's en veel te ingewikkelde strategiegames op de pc. Verder houdt hij van games in alle soorten en maten, of het nou lompe shooters zijn, of nét iets te pretentieuze indie-games. Behalve voetbalgames. Voetbalgames zijn stom.

Reacties

 • Toch wel erg veel zin in, dat word een day one voor mij.
 • Ben nog steeds niet verkocht, ze laten weer een Halo game zien, en iedereen is precies hyped.
 • Ze hadden beter kunnen wachten met de reveal. Specs opnoemen en vervolgens alleen Halo zonder gameplay laten zien vind ik heel magertjes.

  Ga dan voluit met het ontwerp, prijs en veel gameplay.
 • @Silverwolf Specs hebben ze niet eens genoemd, alleen wat krachttermen met '4x krachtiger' e.d. Inderdaad erg jammer dat ze geen gameplay van Halo hebben laten zien.
 • @MythicZ ze hebben wel specs genoemd naderhand.
 • Was ontzettend magertjes. Sony komt niet meer bij van het lachen. Ze moeten volgend jaar echt aantonen waarom mensen de Scarlett moeten kopen. Want hun first party line up blijft matig.
 • Xbox was vorig jaar Al beter dan Sony val nu ook het geval worden.
 • @Incubi666 en in welke opzicht precies? Want als je nu wilt aangeven dat Microsoft betere exclusieve titels heeft, heb je het niet helemaal begrepen!
 • @Tyron op processor gebied op beeldkwaliteit en op exculive games wint PlayStation. Maar xbox met xbox pass en xbox Gold…
 • Ik had hier veel meer van verwacht, dit wisten we toch al lang? Niks wijzer geworden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren