1. Microsoft draait prijsverhoging Xbox Live Gold terug

Microsoft draait prijsverhoging Xbox Live Gold terug

Gold is ook niet meer nodig voor free-to-play-games

Microsoft heeft de gisteren aangekondigde prijsverhoging voor Xbox Live Gold weer teruggedraaid.

Gisteren kondigde Microsoft aan dat het lidmaatschap voor één maand Xbox Live Gold met 1 dollar werd verhoogd en het lidmaatschap voor drie maanden met 5 dollar. Xbox Live Gold is nodig om spellen op Xbox-consoles online te kunnen spelen.

Na kritiek van fans - onder andere om het feit dat er een prijsverhoging plaatsvindt tijdens een pandemie en globale financiële crisis - heeft Microsoft besloten de prijsverhoging weer terug te draaien.

Daarnaast is er voortaan geen Xbox Live Gold-abonnement meer nodig om free-to-play-games zoals Fortnite online te kunnen spelen. Voorheen moesten mensen een Gold-abonnement afsluiten om populaire spellen als Fortnite online te kunnen spelen op Xbox-systemen. Dat betekent ook dat de multiplayermodus van het aankomende Halo Infinite, dat free-to-play wordt, geen Xbox Live Gold vereist.

Gold

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vraag me toch af wie dit zon goed idee vond bij Microsoft. Tuurlijk mensen pushen naar Game pass is niet verkeerd, maar op deze manier is gewoon heel dom. Er zijn altijd mensen die geen Game pass willen en gewoon online willen spelen zonder alle *games* waar ze toch geen gebruik van maken.
 • Ms komt wel een beetje labiel over
 • @Jowy

  Dan ben je de enigste hoor. Ik ben zelfs enthousiaster dan voorheen omdat Xbox goed heeft geluisterd naar mij.
 • @Don Carpaccio
  Ik ben de enige omdat jij het oneens bent met mij?
 • @Jowy
  Ik gok dat hij weer in zn quasi grappige sarcasme modus zit en een xboxfan nadoet. Waar overigens genoeg kritiek van komt.
 • Mooie mensen daar, ff kijken hoe mensen reageren. Veel kritiek? Ff snel terugdraaien. Geen kritiek?= winst 🤣

  Dejavu van E3 2013 dat X1 DRM had en altijd internet verbonden moet zijn en een prijs van 499. Ook dat werd terug gedraait na kritiek.
 • Wat een slimme actie weer, veel mensen klagen tegenwoordig dat de Xbox live steeds minder waard is en dan een verhoging erdoor drukken. Dan hadden ze kunnen weten dat mensen dat niet tof gaan vinden, en hem dan snel terug draaien. Het is goed dat ze het terug draaien hoor begrijp me niet verkeerd maar of hier goed is overnagedacht betwijfel ik.
 • Die euro per maand komt er wel… Maar dan heeft niemand het door. Nu speelt Microsoft even voor moraal ridder.
  Ze moeten toch ergens geld vandaag halen voor xbox. Kn me niet voorstellen dat je duur ontwikkelde games op een netflix achtig wijze aanbieden voor een klein bedrag lucratief is.
 • @TommieNL Nou ja, Netflix e.d. hebben ook een solide verdienmodel, terwijl die ook zelf series e.d. in elkaar zetten. Er zal heus wel geld te halen zijn.
 • Dit zet MS meteen onder het vergrootglas want, wie denkt dat ze geen prijsverhoging gaan doen in de toekomst is naief. Nu doet met alsof ze “goed luisteren naar de klant”, maar ondertussen gaat hij hoe dan ook een keer komen.

  De mensen die roepen van “ooh wat luisteren ze goed, ooh ze hebben het goed voor elkaar daar”, zijn weer in de hele MS Pr gestonken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren