1. Microsoft E3-conferentie had meeste gelijktijdige kijkers ooit op Twitch

Microsoft E3-conferentie had meeste gelijktijdige kijkers ooit op Twitch

1,7 miljoen gelijktijdige kijkers

Microsoft had tijdens zijn E3-persconferentie een week geleden de meeste gelijktijdige kijkers op Twitch ooit.

De data van GipHyp, die op DualShockers is samengevat, toont dat er op momenten maar liefst 1,7 miljoen mensen gelijktijdig naar Microsofts persconferentie keken. Een jaar geleden waren dat er nog 1,1 miljoen.

Daarmee was Microsofts persconferentie ook de best bekeken E3-presentatie van dit jaar. Ubisoft volgde met 1,6 miljoen gelijktijdige kijkers en Sony met 1,5 miljoen gelijktijdige kijkers. Het gaat hierbij dus niet over hoe vaak de persconferenties in totaal zijn gezien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Aardige cijfers! En dat terwijl veel mensen via Mixer kijken. Jammer dat Mixer login issues had en iets achter liep, want de beeldkwaliteit was vele malen beter dan Twitch.
 • @Gaaiz Ik heb hem in 4K gekeken via Mixer. Werkte echt prima.
 • Mensen verwachtte natuurlijk ook wat, jammer dat er niet aan de verwachting is voldaan.
 • @CerandoX.nl
  Sommige zijn nooit tevreden of willen dat niet zijn om een andere reden. Ik vond het een heel behoorlijke presentatie die alleen een AAA nieuwe volwassen IP miste. Dat daar een probleem ligt werd beaamt door ms zelf met het tacklen van het 1st party studio probleem in de pres. Helaas kost het tijd om opgelopen achterstand goed te maken. Mijn gevoel was dat ms na jaren eindelijk weer eens misschien wel de beste show had. En dat werd her en der in de media ook gesuggereerd. Dat dan voor sommige de gehele e3 tegenviel overall is een ander verhaal.

  Wat betreft meeste gelijktijdige kijkers zou Sony dit wel makkelijk winnen als men ook op voor Europa goede tijden zou beginnen.
 • @xevulutionx
  Het was ook de beste show van de 3 consolebrouwers. Er werden in een rap tempo met weinig gelul een hoop games getoond. Of het allemaal kwaliteit wordt is nog maar de vraag en een hoop was niet exclusief. Ze lieten wel zien waarvoor je uiteindelijk gaat zitten; Een hoop nieuwe game content.
  Nintendo had een no-show met een appearance die niet veel meer was dan de standaard kwartaal-directs. Sony had niets echt verrassends, maar wat er bij Sony werd getoond was wel van hoge kwaliteit en al binnenkort verkrijgbaar. De show was matig though.
 • @SmartTies
  Precies dat dus.
 • @SmartTies

  Het was de beste show misschien. Maar op het moment van de 1.7 miljoen kijkers weet niemand dat niet natuurlijk.

  Sony heeft gewoon een bagger tijd. Heb deze bijvoorbeeld niet eens gezien en de xbox wel.
 • @xevulutionx

  Klopt helemaal, maar door de launch van de Xbox One X lag de verwachting gewoon hoger. De hoop was denk ik toch een verrassende AAA first party titel aan het einde van dit jaar. Dit is helaas niet gebeurd.
 • Niet heel verrassend gezien het wereldwijd meer toegankelijke tijdstip. Wat me meer verbaasd is dat balkje van de PC stream dat gewoon hoger staat dan Nintendo. Ubisoft overigens ook niet misselijk zeg.
 • @SimonZijlemans

  Elk Nintendo kanaal op youtube heeft zen eigen versie van de direct. Misschien heeft daar mee te maken.
 • @ShadowhunterrX Dat denk ik niet, want microsoft heeft ook een eigen stream via mixer op de xbox.
 • Ik op mixer gekeken in edge want dat werkte het beste en de beste kwaliteit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren