1. Microsoft en Bethesda knallen keihard - IG in LA op de E3 2018 - Aflevering 3

Microsoft en Bethesda knallen keihard - IG in LA op de E3 2018 - Aflevering 3

De tweede dag van onze E3-week is alweer afgelopen maar we zijn nog steeds op adem aan het komen van de persconferenties. Microsoft knalde er even 50 (!) games doorheen in de Xbox E3 Briefing waaronder een nieuwe Halo, Gears of War en Cyberpunk 2077 en als klap op de vuurpijl kwam Bethesda later op de dag met veel meer informatie over Fallout 76, teasers van Starfield en The Elder Scrolls 6... Wij waren er natuurlijk bij en bespreken uitgebreid het aankondigings-geweld vanuit Los Angeles in IG in LA.

Dit artikel delen

Over de auteur

Matthijs Rooks Maakt video voor InsideGamer, Gamer.nl en Power Unlimited. Houdt van RPG's, shooters en racegames. Allround film/serie/comicgeek.

Reacties

 • Na 12 jaar op deze website, weet ik dat genoeg mensen meteen beginnen te zeuren over het aantal Microsoft exclusives. Is namelijk al sinds de release van de 1e Xbox zo.

  Als je daar doorheen kan kijken, dan zag je echter een hele vette show met monsterlijke vette games! Wat een mooi moment om te leven is dit!
 • @buutvrijAtDeGroteEik

  Het is toch logisch dat mensen daarover zeuren. Je console springt eruit door de exclusives en daar laat Microsoft steken vallen de afgelopen jaren. En de E3 is de showcase om die exclusives te tonen. Zelf zit ik al een tijd te denken om een Xbox One naast mijn PS4 aan te schaffen. De E3 is dan iets waarin ze mij kunnen overtuigen om dit te doen. En dat lukt ze, bij mij in ieder geval, weer niet. En dat vind ik oprecht jammer.

  Daarnaast is het natuurlijk gewoon een hele mooie persconferentie geweest voor gamers, veel titels, zoals het hoort. Dat hebben ze de laatste persco's wel goed onder de knie. Oftewel heb ik genoten van de show? Zeker, blaast EA natuurlijk weg. Ga ik nu een Xbox kopen? Nee, op dit moment gewoon te weinig meerwaarde.
 • @miklo32
  Het is ook maar net waar je op zit te wachten. Fh4 zag er heerlijk uit evenals Gears 5. Een nieuwe Halo komt ook en Ori 2 wordt weer een pareltje. Echter geen van allen zijn verassingen of nieuwe IP's en daar ging het idd om. Zeker na afgelopen 2 jaar. Maar in de korte tijd na de E3 2017 is het redelijkerwijs lastig om ineens diverse nieuwe volwassen AAA titels klaar te hebben staan ala Sony. Gelukkig kwam die boodschap wel aan gezien men druk bezig lijkt te zijn met binding studio's etc.
  Zou zelf niet zonder mn One (x) willen zitten maar ook niet zonder de PS4.
 • @xevulutionx Dat is ook absoluut zo. Ik heb niks met Gears of Halo of racegames. Dan houdt het helaas al snel op. Ori lijkt me dan wel weer interresant. Maar er is te weinig variatie in de exclusives naar mijn mening. Playstation heeft het wat dat betreft gewoon beter voor elkaar. Het is natuurlijk niet zo dat Microsoft pas vanaf E3 2017 wist dat zde hier wat aan moesten doen. Dat wisten ze al langer natuurlijk.

  De nieuwe binding van studio's is een goede stap, we moeten alleen wel afwachten of die voor deze generatie dit gat al kunnen dichten.
 • @miklo32

  Ik denk dat EA dit jaar niet eens in de schaduw van Microsoft mag staan, echt een hele matige persconferentie. Als ps4 bezitter was ik toch behoorlijk onder de indruk van de Line-up van Microsoft. En als ik heel eerlijk moet zijn. Ik snap exclusives wel vanuit marketing perspectief maar van mij mogen alle games gewoon op alle platformen uitkomen. Dus hoe minder hoe beter
 • @Breadmanz

  Tuurlijk, van mij mogen alle exclusives verdwijnen, voor de gamer is dat alleen maar beter. Alleen dat zijn ze niet en dat gaat voorlopig ook niet gebeuren. Nu moet je de keuze van Xbox vs PS wel baseren op exclusives of factoren als waar je vrienden op spelen. Ik ben allang blij dat Xbox en Playstation (denk ik) niet meer tijdelijke exclusives doen zoals Tomb Raider.
 • @miklo32

  Ik begrijp je helemaal miklo32. Waarom zou je ingodsnaam een xbox kopen als de exclusives je niet boeien of een goede PC in huis hebt. Is gewoon een smaak dingetje.

  @buut
  Het was een goeie show. Dat valt niet te ontkennen. Goeie games en flinke knallers.
 • Dennis, ik was ook totaal geen fan van Coldplay. TOT ik ze een keer live zag. Wat is die band strak en gaan ze goed om met 't publiek zeg.. Topniveau, dus geef het een keer een kans!
  En dat er wat drankjes in 't spel waren bij het avondshot valt totaal niet op.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren