1. 'Microsoft en Sony schroeven console-productie terug in China'

'Microsoft en Sony schroeven console-productie terug in China'

Op zoek naar een andere productieland

Microsoft en Sony zijn naar verluid bezig met het terugschroeven van de console-productie in China.

Het terugschroeven van de console-productie heeft alles te maken met de handelsoorlog die wordt gevoerd met de president van de Verenigde Staten Donald Trump. Nikkei Asian Review rapporteert dat onder andere Sony, Nintendo en Microsoft van plan zijn om de productie van consoles naar een ander land uit te laten wijken. Niet alleen in de game-branche spelen deze verhuizingen, want ook tech-bedrijven als Apple, Lenovo Group en Acer zijn met verhuisplannen bezig.

Deze verhuizingen zijn een enorme klap voor de Chinese elektronische export en vormen een serieuze bedreiging voor de Chinese handelspositie. Ook de werkgelegenheid zal afnemen in China, wanneer veel grote bedrijven het land verlaten.

Er werd gehoopt dat de spanningen tussen de Verenigde Staten en China zouden afnemen door de G20-bijeenkomst eerder deze maand. De plannen van Trump om 30% aan tarieven in te voeren op Chinese goederen blijven echter onveranderd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

  • Goh, krijgen we nu "Made in India" te zien op onze consoles? Of wordt de productie toch naar goedkopere westelijke landen verschoven als Roemenie/Bulgarije?
  • @Gaaiz Dat zou heel goed kunnen inderdaad, ik hoorde Taiwan, Mexico en Tsjechië voorbij komen.
  • @Gaaiz

    Vietnam.
  • Een hele goede zaak.
    Trump bereikt zo het gewenste effect.
    Industrie weghalen uit landen die misschien wel goedkoop produceren, maar verder lak hebben aan mensenrechten en verder de Westerse Wereld proberen te ondermijnen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren