1. Microsoft erkent probleem met kapotte Xbox Series-controllers

Microsoft erkent probleem met kapotte Xbox Series-controllers

Actieknoppen registreren niet altijd acties van spelers

Microsoft erkent dat er een probleem is met de Xbox Series-controllers, waarbij de actieknoppen defect raken.

Dat doet het bedrijf in een statement naar The Loadout. Microsoft geeft niet aan wat de oplossing precies in gaat houden, maar zegt zijn teams actief op het probleem te hebben gezet.

Het probleem lijkt zich voor te doen met de draadloze controller voor Xbox Series X en S. Sommige spelers claimen dat met name de actieknoppen (A, B, X en Y) soms niet reageren wanneer men ze indrukt. Dit zorgt logischerwijs voor allerlei problemen in games. Het is niet duidelijk hoe wijdverspreid het probleem is.

De Xbox Series-controller is niet de enige besturingsmethode die kampt met defecten. De Joy-Cons - de controllers die standaard bij de Nintendo Switch geleverd worden - hebben sinds kort na de lancering last van zogenaamde 'drift', waarbij de analoge sticks bewegingen registreren die er niet zijn. Ook de analoge sticks in de DualSense, de controller van de PlayStation 5, lijken bij sommige spelers soortgelijke problemen te veroorzaken. Beide bedrijven zijn in de Verenigde Staten hiervoor aangeklaagd - op dit moment loopt er een rechtszaak omtrent de DualSense-controller.

Xbox Series X

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren