1. Microsoft Flight Simulator komt 18 augustus uit voor pc

Microsoft Flight Simulator komt 18 augustus uit voor pc

Onderdeel van Xbox Game Pass

Microsoft Flight Simulator 2020 gaat 18 augustus uitkomen op de pc. Dat heeft ontwikkelaar Asobo Studio bekendgemaakt met een trailer.

De vlieggame werd in de afgelopen maanden in een gesloten alpha getest. Nu heeft de ontwikkelaar de releasedatum voor Microsoft Flight Simulator aangekondigd. Vanaf 18 augustus kunnen fans op de pc aan de slag met de vliegtuigen simulator. Flight Simulator is voor Xbox Games Pass-abonnees voor de pc gratis uit te proberen als de simulator uitkomt. Een nieuwe trailer is hieronder te bekijken.

Microsoft Flight Simulator komt uit in drie versies: standaard, deluxe en premium. Bij de standaard versie zijn er 20 vliegtuigen en 30 vliegvelden voor de speler beschikbaar voor een prijs van 60 euro. De deluxe versie heeft vijf extra vliegtuigen en vijf extra vliegvelden voor 90 euro. De premium versie kost 120 euro en bevat alle 40 vliegvelden en 30 vliegtuigen in de simulator.

Microsoft Flight Simulator komt 18 augustus uit op de pc. Een releasedatum voor de Xbox One is nog niet bekend.

Flight Simulator
Flight Simulator

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Dit is de Microsoft game van het jaar!
 • Hoe verhoudt zich dit tot het eerdere nieuws dat er 37.000(!) vliegvelden in de game zitten? Zijn er dan 40 gedetailleerder uitgewerkt ofzo, met communicatie van de verkeerstorens bijvoorbeeld. En de anderen gewoon landingsbanen op basis van satellietbeelden?

  Vind het geen fraaie manier van content achter een paywall houden, bepaalde airports alleen in de premium editie. Is het bekend welke versie Gamepass subscribers krijgen?
 • @That Mr Awesome

  Ik heb niet kunnen vinden welke versie Xbox Game Pass-gebruikers krijgen bij de release, behalve dat die daar op uitkomt.
 • @That Mr Awesome Het zal wel op basis zijn van sattelietbeelden. Wat betreft de content achterhouden, het is niet fraai maar ik snap het wel. Het zal namelijk wel wat kosten om de 40 vliegvelden volledig na te bouwen.
 • @MythicZ
  Ongetwijfeld. Benieuwd hoe ze het oplossen, gewoon een grasveld op de plek van Schiphol in de standaard versie?

  Even afwachten welke editie in de Gamepass terechtkomt, en misschien kan je als subscriber wel voor een goeie deal upgraden.

  De game is in ieder geval super interessant, ga m zeker even opstarten later op de console. Alleen voor de techniek en mooie plaatjes wil ik t even zien.
 • @That Mr Awesome
  Op Tweakers las ik inderdaad dat "alle" 37.000 vliegvelden met flink wat detail via satellietbeelden zijn opgebouwd, en dat er tientallen volledig met de hand zijn opgebouwd.
  En qua paywall vind ik het lastig. Dit is eigenlijk geen game, en daar niet mee te vergelijken. De prijzen vallen me voor een sim zelfs mee.
 • @Gaaiz
  Cool, thanks voor de aanvulling. Misschien ligt het prijspeil voor dit soort software wel anders inderdaad, wat dat betreft zit ik zelf niet in die hoek. Voor liefhebbers zal het de prijs dubbel en dwars waard zijn, daar twijfel ik niet aan.
 • komt deze ook op de mac uit
 • Dit lijkt me zo ontzettend gaaf, maar ja heb geen pc die dit kan draaien.
 • @DefenseForceNL
  Dit kan wel eens een perfect visitekaartje worden voor XCloud later dit jaar!
 • @That Mr Awesome

  De diehard gaat dit dus echt niet spelen via XCloud. De casual zal het proberen via gamepass en legt het daarna weer neer omdat het veel te sim is. Dit is geen casual game ook al hebben ze het wat makkelijker gemaakt voor de casuals, zal dit zal vooral onder de diehard flight simmers blijven.
 • @Snake_NL
  De diehard gaat dit niet spelen via de xCloud, maar onderschat niet de impact van de cloud in deze sim. Wat ik begreep is dat er 2 Petabyte aan kaarten/data op de servers staat, waarmee je "over de hele wereld" kunt vliegen.
  En inderdaad, de casual gamers zullen 'm even starten, over hun huis vliegen (als dat ze lukt) en 'm nooit meer aanraken!
 • @Gaaiz Staat natuurlijk compleet los van dit verhaal dat ze Azure bingmaps data gebruiken. De wereld is procedural generated, en een gedeelte "hero" locations die gedeeltelijk handcrafted zijn.

  XCloud is een streaming platform net als PSNow. Daardoor is er weinig meerwaarde om te zeggen dat FS daar een visitekaartje voor is. De diehard flightsimmer zal je raar aankijken en waarschijnlijk zelfs uitlachen ;-).

  Dit draai je dedicated op je machine. Volgende maand zal ik het gaan testen op de pc. Mijn specs komen boven de recommended specs uit voor FS dus dat komt wel goed.
 • @Snake_NL
  Ik weet wat de verschillen zijn, maar ik dacht ik geef toch de impact van de cloud in dit geval even aan. Zojuist weer even wat beelden bekeken en ben zeer onder de indruk.
  Vooral toen ik plots auto's voorbij zag komen, net op het moment dat ik dacht dat dat wel niet mogelijk zal zijn.

  Overigens is het naar mijn weten niet "procedural generated" (het ligt er even aan welke definitie hiervan je erbij pakt), maar is echt alles "1 op 1" overgenomen van de Bing maps data.

  Zelf ga ik 'm ook proberen, maar ik ben bang dat ik onder de categorie "even over m'n huis vliegen" val en er snel klaar mee zal zijn. Zal 'm waarschijnlijk wel met bezoek regelmatig willen showen!
 • @Snake_NL

  Voor de echte die hards heb je misschien gelijk. Maar het is geen kleine game die ff makkelijk draait op elke pc. Zonder te installeren het in ieder geval kunnen uitproberen lijkt me zeker een meerwaarde. Ook omdat het natuurlijk niet het genre is waar elk frame telt, dus de cloud zal in dat opzicht ook geen drempels opwerpen. Denk dat het in die aspecten dus juist een uitstekende demo-game kan zijn voor de service. Dat er een klein publiek is dat hier een pc voor bouwt en klaar zit met een flightstick etc. doet daar niets aan af.
 • Staat op de verlanglijst!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren