1. Microsoft wil de connectieproblemen met Xbox Series X-controller oplossen

Microsoft wil de connectieproblemen met Xbox Series X-controller oplossen

Er moet in de toekomst een patch voor de controller uitkomen

Microsoft heeft de problemen met de Xbox Series X- en Series S-controller erkend, en geeft aan deze op te willen lossen.

De Xbox Series X- en Series S-controller valt voor verschillend spelers tijdens diverse games uit. De verbinding gaat om onverklaarbare wijze verloren. Onder de games waarbij het gebeurt, vallen bijvoorbeeld Assassin's Creed Valhalla en Call of Duty: Black Ops Cold War.

Sinds de lancering van de nieuwe consoles maken diverse gamers melding van het probleem. In dit topic op het Microsoft-forum melden meer dan duizend spelers dat ze last hebben van de bug. Inmiddels blijkt dat het probleem zich ook voor kan doen op Xbox One en pc.

In een statement aan The Verge laat Microsoft weten aan een update te werken waarmee de bug verwijderd moet worden. De patch is er nog niet, maar het bedrijf adviseert spelers altijd de volgende stappen te volgen om er voor te zorgen dat de laatste firmware voor de controller is gedownload.

xbox

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Tijdens het gamen heb ik nog geen last gehad van een wegvallende controller. Ik heb wel regelmatig dat ik de Series X aan zet via de controller, en vervolgens gaat de controller gelijk uit na opstarten van de Xbox. Na weer aan zetten van de controller geen probleem.

  Vreemder issue is dat twee vrienden van mij hebben: Ze zetten de Series X uit via de controller, de Xbox gaat uit en de controller blijft aan. Paar seconden later gaat de Series X weer aan omdat de controller verbinding zoekt. Ik begreep dat dat op te lossen was door de Xbox volledig uit te laten schakelen in "energie spaarstand". Beter voor het milieu en je energierekening natuurlijk, maar vervelend als je geen updates binnen krijgt.
 • @Gaaiz
  Dat eerste heb ik inderdaad ook wel eens.
 • @Gaaiz Als aanvulling op het 2e:
  De volgende keer dat ik de Xbox dan weer aan wil zetten, verbind de controller niet. Dan moet ik de Xbox een hard reset geven om de controller weer te kunnen verbinden.
 • @MythicZ
  Inmiddels weten we dat 't issue waarschijnljk gefixed moet zijn met weliswaar een update voor je headset! Blijkbaar kunnen Arctis Steelseries deze issues veroorzaken… Ben benieuwd.
 • Hmm Die kende ik nog niet. Gelukkig nog geen enkele keer dit ervaren. Enige gekke wat ik heb gehad was op launchdag met een zwart knipperend scherm op home. Geen idee hoe ik dat op had gelost maar dat was weer snel voorbij.
 • Watchdogs Legion heb ik maar opzij gelegd omdat als ik in het pauze scherm mijn controller laat uitschakelen ik hem niet meer kan gebruiken. Maakt niet uit wat ik doe, in het spel kan ik niets meer besturen. Echt balen, hopelijk lost de volgende update dat eindelijk eens op.
 • @adutchman
  Dat was de Watchdogs freeze bug volgens mij. Althans ik had dat ook rondom launch en je was dan voortgang ook kwijt al kon ik wel met guideknop terug naar home. Ik begreep dat dit 2 weken terug opgelost was.
 • @xevulutionx
  Dan ga ik hem binnenkort maar weer spelen. Thanks!
 • Heb dit probleem ook een keer gehad.
 • Zelf gelukkig geen last van tot op heden maar goed dat er een update aan komt voor de mensen die wel problemen ondervinden. Gelukkig iets wat makkelijk te patchen is.
 • Ik wacht wel voor de nieuwere modellen waar kinderziektes weggehaald zijn
 • @mightybundy
  De Xbox Series Z

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren