1. 'Microsoft geeft donderdag meer info over Bethesda-aankoop'

'Microsoft geeft donderdag meer info over Bethesda-aankoop'

Videopresentatie zou meer duidelijkheid over toekomst moeten scheppen

Microsoft zou aanstaande donderdag via een videopresentatie meer informatie geven over de aankoop van Bethesda's moederbedrijf ZeniMax.

Dat claimt Jeff Grubb van Gamesbeat, een journalist die de afgelopen jaren wel vaker op voorhand correcte informatie gerelateerd aan game-evenementen naar buiten heeft gebracht. Volgens hem gaat Microsoft donderdag "beginnen met het beantwoorden van vragen" over de aankoop. Microsoft zelf heeft deze presentatie vooralsnog niet bevestigd.

Een van de grootste vragen is in hoeverre Bethesda-games, waaronder franchises als The Elder Scrolls, Fallout en Doom, in de toekomst exclusief zijn voor Xbox-consoles en pc. Volgens Grubb is het nog niet bekend of Microsoft daar donderdag duidelijkheid over schept. "De presentatie donderdag kan een duidelijk antwoord bieden, of in een grijs gebied blijven steken - zeker als plannen per game verschillen." Wel zou Microsoft volgens Grubb duidelijk zijn over het feit dat meer Bethesda-games naar Xbox Game Pass komen. 

Verder gaat Microsoft hoogstwaarschijnlijk geen nieuwe details geven over aankomende projecten van Bethesda, zoals Starfield, The Elder Scrolls 6 en de nog naamloze Indiana Jones-game. Meer informatie over deze spellen zou deze zomer rond E3 kunnen volgen. Volgens Grubb houden Microsoft en Bethesda dan nog altijd afzonderlijke persconferenties, al zouden de shows mogelijk wel kort na elkaar kunnen worden uitgezonden.

Afgelopen week werd zowel in de Verenigde Staten als in Europa de aankoop van ZeniMax door Microsoft goedgekeurd. Dit moet gebeuren, omdat beide partijen in deze regio's kantoren hebben. Deze regelgeving bestaat zodat bedrijven geen monopoliepositie kunnen verkrijgen en niet alle werknemers in een specifiek land kunnen ontslaan, om vervolgens in het thuisland van het bedrijf een nieuw kantoor te openen. Microsoft kondigde vorig jaar al aan 7,5 miljard dollar neer te leggen voor ZeniMax, waarmee het bedrijf studio's als Bethesda, MachineGames, id Software en Arkane Studios in handen krijgt.

bethesda microsoft

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Alles gaat exclusief worden, maar niet tegelijk. Games die al aangekondigd zijn voor zowel PS als Xbox en Switch komen nog en ZeniMax Online blijft gewoon games voor alle platformen maken, kan best zijn dat ze je wel gaan verplichten om een Xbox-account te hebben. Misschien dat ze ook coulant zijn richting Nintendo.

    Dat is mijn voorspelling

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren