1. 'Gevolgen coronavirus volgend jaar merkbaar in game-industrie'

'Gevolgen coronavirus volgend jaar merkbaar in game-industrie'

Line-up van Series X volgend jaar kan daardoor veranderen

Microsoft's Phil Spencer meent dat de gevolgen van het coronavirus vooral volgend jaar merkbaar worden binnen de game-industrie.

"Motion capturing is iets wat helemaal gestopt is", aldus Xbox-topman Spencer tegen Business Insider. "Als je al je animatie al gecaptured hebt en je individuele artwork en textures verbetert, sta je er beter voor. Maar als je wacht op veel audio - onder andere symfonieën - of motion capturing, moet je op dit moment wachten."

Spencer voorziet verder geen grote problemen voor games die toch al dit jaar uit zouden komen. Het gaat vooral om spellen die voor volgend jaar gepland staan en dus nog vol in productie zijn. Veel van deze spellen zijn volgens hem nog niet onthuld.

Spencer bevestigt daarnaast nogmaals dat de productie van de aankomende Xbox Series X naar wens verloopt. Hij laat daarbij weten dat de line-up van lanceringsgames wel nog op het laatste moment aangepast kan worden - maar vooralsnog is die line-up niet aan het publiek onthuld.

Xbox Series X

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Kom nou eerst maar met die first party titels. Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat Phil Spencer als grote baas deze inside Xbox door heeft laten gaan. Hij had daarvoor een stokje moeten steken. En ze hadden alsnog de games moeten tonen die ze nu in Juli gaan tonen.
 • @smaakmaker

  Serieus, je slaat weer door richting je oude patroon. Klagen, klagen, klagen. Microsoft doet het niet goed, Nintendo doet het niet goed, sony doet het niet goed.
 • @Newgamessuck

  Sony waar heb ik gezegd dat die het niet goed hebben gedaan? ik zie graag je comment daarop.

  Microsoft heeft inderdaad de verkeerde stap gezet. En dat vonden ze zelf ook want ze hebben er zelf ook excuses voor gemaakt. Maar ik heb de laatste tijd ook netjes geroepen dat we Microsoft pas mogen beoordelen na de Juli presentatie als ze ons hun first party titels hebben laten zien. Maar wat ik aangaf in mijn eerste reactie dat Phil spencer nadat hij de inside Xbox gezien had . Want ik neem aan dat hij als baas weet wat er in zit. Had moeten zeggen dit is geen goede eerste indruk voor Xbox we gaan het anders doen. Ik mis leiderschap bij hem.


  En Nintendo ik speel AC nog steeds met heel veel plezier. Maar nee echt goed pakken ze de rest niet aan. Ik vind het een beetje een disrepect naar koper van je console toe dat je helemaal niets wil aankondigen deze zomer voor wanneer het ook uit gaat komen. Maar die mening die weet je van mij.
 • @Newgamessuck

  Is wel lekker makkelijk niet? Microsoft is nu eenmaal flater na flater aan het slaan. En het gebrek aan AAA Nintendo titels is ook overduidelijk. Wellicht is het een oud patroon van Kaas, maar waar die vroeger ooit overdreven was, heeft hij het nu wel bij het rechte eind.
 • @gertjun

  Ja en als Microsoft in Juli de ene na de andere toptitel uitgooit. En ook al zitten er dan titels tussen die niks voor mij zijn. Geef ik ze gelijk de complimenten. En als Nintendo een goede direct geeft waar ze tonen dit komt er allemaal aan. Ben ik ook de eerste om ze te complimenteren. Maar als bedrijven verkeerde keuzes maken of rare keuzes maken dan bekritiseer ik het.
 • @gertjun

  Kaasie is nu eenmaal een beetje een klager, dat zit in hem en dat hoort bij zijn karakter. Maarrrrr… Kaasie weet ook donders goed dat hij hier niet in door moet slaan. Maar goed, dit heb ik hem al vaker gezegd, dus laat ik nu niet zelf ook in herhaling gaan vallen. Kaas is een goeie vent.

  Wel heeft hij gelijk over de Inside Xbox, een next-gen console presentatie moet vlammen! Laat zien wat je console kan, voor mijn part maak je de verwachtingen net een stukje hoger dan je waar kunt maken. Maar maak on in ieder geval enthousiast voor je product. Het beeldmateriaal bij de U5-engine vond ik bijvoorbeeld vele malen krachtiger; visueel indrukwekkend, voldoende en bijzonder duidelijk beeldmateriaal met een toegankelijke uitleg én het liet een daadwerkelijke stap vooruit zien. Bij de XSX (wat een kutnaam blijft dit zeg, tering, waarom zijn de code-namen voor release zoveel beter dan de definitieve namen? Scarlet, Scorpio) heb ik nog geen reden ervaren om straks over te stappen naar de volgende generatie.

  En ook Nintendo moet nu echt wat dingen laten zien, ook deze mening deel ik met ons norse stuk fromage (:P :P). Ze hadden al die tijd AC als troef, maar nu die inmiddels lang en breed uit is hebben wij enkel een line-up die zich in het grijze gebied van onwetendheid bevindt. Zo is er Metroid 4 (persoonlijk niet iets waar ik naar uitkijk, Metroid is niet mijn ding) en BOTW 2. De Switch staat niet stil, en ik geniet van de indie-line-up, maar van Nintendo zelf weten wij niets concreets. Laten we hopen dat deze dam nog gaat breken, laat maar binnenspoelen die titels.
 • @Newgamessuck

  Nee, nee. Sony doet wel alles goed hè. :)
 • @PietS. Ze doen alles vrij goed in elk geval. MS behoorlijk. Waar Nintendo dit jaar mee bezig is, daar heb ik het raden naar. Maar voor jou allemaal toppie waarschijnlijk
 • @Jowy Stoken doen we lekker ergens anders.
 • @Jowy

  Ja, Sony heeft dit jaar al veel vets aangekondigd voor dit jaar en de komende jaren (waar hij Nintendo dus op afbrandt). ;)
 • @PietS. Sony heeft nog 2 hele grote games op de planning staan. Dus daar kunnen we nog van genieten. Nintendo heeft op paar kwalitatieve niche games na niets in de planning voor dit jaar.
 • @smaakmaker

  Xenoblade komt binnenkort uit en Animal Crossing is net uitgekomen, daarnaast is Mystery Dungeon ook uitgekomen en komt bv. Harvest Moon ook nog uit.

  Ook is door Nintendo zelf aangekondigd dat niet alle releases voor dit jaar al uit de doeken zijn gedaan, dus verwacht nog maar meer.

  Daarnaast heeft Sony dit jaar een zeer prima line-up, maar dat had Nintendo vorig jaar zeeer zeker ook (daar het bij Sony vorig jaar bar en boos was). Je brandt Nintendo af om het feit dat ze dit jaar niks aangekondigd hebben, terwijl Sony dit jaar nog minder aangekondigd heeft… Je meet met 2 maten, of je dat nu in wil zien, of niet.
 • @PietS.

  Xenoblade en Bravely Default zijn erg niche games voor een klein publiek dat zijn niet de grote Nintendo games . En als ze nog onaangekondigde titels hebben voor dit jaar. Waarom doen ze niet het zelf deze zomer. Of werken ze samen met met IGN, Games Radar, of bij Gamefest. Blijft gewoon een rare keuze van Nintendo
 • @smaakmaker

  > Xenoblade
  > Erg niche
  Kies er 1.


  En hoe weet jij nou dat ze hun (nu nog) onaangekondigde titels niet (zelf) aan gaan kondigen? Kun jij in de planning van Nintendo kijken? Verder boeit mij het weinig wie de games aankondigt, ALS ze maar aangekondigd worden.
  Nu weet je dat er dit jaar meer Nintendo games aan gaan komen en nog blijf je zeuren. Het is ook nooit goed, hè…
 • @PietS. Xenoblade is best kwaliteit maar het is niet een grote Nintendo serie


  Nou in juni gaat dat volgens een zeer betrouwbare journalist niet gebeuren. En zolang ik geen aankondiging heb gezien of een aankondiging van Nintendo gezien heb dat er een presentatie gehouden word waar nieuwe games worden aangekondigd. Bestaan die onaangekondigde games voor mij niet. Dus ja eerst zien dan geloven
 • @smaakmaker

  Het behoort niet tot de grootste Nintendo IP's nee, maar het is zeer zeker niet 'erg niche'.

  En laatst ging je er m.b.t. Sony nog vanuit dat er binnenkort zeker PS5 games aangekondigd gaan worden, terwijl er m.b.t. dat ook nog niks bekend gemaakt is(/was?)…

  Nu heb je een statement van een officiële bron van Nintendo en toch twijfel je wel m.b.t. Nintendo…

  Meten me 2 maten, Kaas. Meten met 2 maten.
 • @PietS.

  Vind ik wel Xenoblade is bij het grote publiek niet bekend.

  En ze als die games hebben in juni doen ze niks en ze hadden ook netjes zoals Xbox, Ubisoft en EA kunnen bekend maken dat ze iets deze zomer gaan doen om games aan te kondigen. Doen ze voorlopig niet. Dus nee eerst zien dan geloven maar dat geld ook voor Sony en de Ps5 en de games daarvoor.
 • @smaakmaker

  Dat mag jij vinden, maar als er van een game meerdere miljoenen kopieën verkocht worden, is ie niet 'erg niche'. Zo simpel is het.

  Omdat Nintendo zelf beslist wat ze ermee doen en wanneer ze het doen en jij dat niet beslist voor hen. Ze maken hun eigen planning.


  Edit:
  Je hebt je bericht aangepast, dus ik ook.
 • @PietS. Xenoblade 2 heeft nog geen 2 miljoen totaal verkocht van de 50 miljoen switch eigenaren heeft dat aantal maar die game gekocht

  En dat het een niche game is niet erg die kunnen ook goed zijn.

  Dat kan best maar dan mag ik het een rare keuze vinden. Nintendo moet echt eens beter leren communiceren . Want daar loopt het keer op keer stroef.
 • @smaakmaker

  De laatste cijfers zijn van iets minder dan een jaar geleden (juni 2019), dus die game is de 2 miljoen ondertussen wel gepasseerd. De verkoopcijefrs zijn normaal, de game zelf doet niets iets wat heel anders is dan wat de rest doet en onder de echte gamers doet de naam Xenoblade zeker een belletje rinkelen. Dus nee, niet 'erg niche'.

  Jij mag het een rare keuze vinden, maar dat weten we ondertussen wel. En 'beter communiceren' is ook subjectief. Jij vindt dat, ik bv. niet. Ieder z'n mening.


  Edit:
  Er is zojuist een geheel nieuwe Paper Mario game aangekondigd voor de Switch! :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren