1. Gerucht: Microsoft wil mogelijk Warner Bros. Interactive kopen

Gerucht: Microsoft wil mogelijk Warner Bros. Interactive kopen

Ook EA, Take-Two en Activision Blizzard zouden nog interesse hebben

Microsoft zou interesse hebben in de aankoop van Warner Bros. Interactive.

Ook bedrijven als Electronic Arts, Take-Two Interactive Software en Activision Blizzard zouden interesse hebben getoond, zo claimt The Information. Zij zeggen contact te hebben gehad met mensen die bekend zijn met de situatie.

Eerder kwam het gerucht al naar buiten dat moederbedrijf AT&T interesse had in het verkopen van de gamedivisie van Warner Bros. In die reportage van CNBC werden EA, Take-Two en Activision Blizzard al genoemd, maar Microsoft nog niet.

Volgens de nieuwe reportage van The Information weet AT&T nog niet zeker of het WArner Bros. Interactive wil verkopen, maar overweegt het bedrijf dit wel. Het geld dat de verkoop zou opleveren zou gebruikt kunnen worden om 154 miljard dollar aan schulden af te lossen.

Warner Bros. Interactive is de uitgever van games gebaseerd op de Batman-, Lego-, Harry Potter-, Lord of the Rings- en Mortal Kombat-franchises. In augustus zou het bedrijf volgens aanhoudende geruchten onder andere nieuwe Batman- en Harry Potter-games willen onthullen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik wil geen spelbreker zijn, maar deze geruchten zijn er toch al weken/maanden?
 • Zou goed nieuws zijn voor Xbox met Rocksteady en Netherrealm echt 2 top studio's binnen. En met het budget van Xbox zouden ook de mindere studio's van hun kwalitatief beter worden. Ik hoop trouwens niet dat Ea en 2k er mee aan de haal gaan want daar worden die studio's niet beter van. Activison liever niet enige voordeel daar aan is. Dat Rocksteady eindelijk een geweldige Turtles game kan gaan maken haha:P. Maar nee Xbox zou de beste keuze zijn.
 • Hopelijk blijft het een third party studio.
 • Ik heb nog geen enkele betrouwbare bron gezien waar dit uit zou moeten blijken. Bij sommige geruchten komt dit nog wel van "lekkers" vandaan die eerder al juiste voorspellingen hebben gedaan, maar nu krijg ik het gevoel dat dit een uit de hand gelopen roddel is.
 • De grote IP's zijn vooralsnog van Warner Company, dus in hoeverre het interessant is. Zou het eerder gaan omdat ze dan meerdere dev studio's onder de vlag hebben die genoeg gamepass fillers kunnen ontwikkelen. Dit is hetzelfde verhaal als dat Sony interesse heeft om Leyou technologies over te nemen, en die zijn ook niet klein: https://en.wikipedia.org/wiki/Leyou
 • @Snake_NL
  Als het al gebeurt dan gok ik meer dat MS dezelfde weg gaat bewandelen als met Minecraft. Dus ik denk dat console exclusieve spelers zich nog geen zorgen hoeven maken. MS zal eerder gewoon willen cashen met een aantal games en die ook elders laten releasen. Dat past ook meer bij hoe men xbox in de toekomst voor zich ziet.
  Dat er dan ook studio's beschikbaar komen om gebruik van te maken voor nieuwe IP's is dan wel prettig, zou dat niet gelijk onder de noemer gamepassfillers willen laten landen, dat klinkt wat oneerbiedig Snake.
 • @xevulutionx Niks oneerbiedig aan, want daar koop je een house of devs voor namelijk om genoeg content te leveren voor gamepass bv.

  We weten onderhand wel waarom ze kleinere studio's overnemen die op het randje van de afgrond stonden namelijk. Je kan gamepass niet vullen met alleen maar AAA games.
 • @xevulutionx

  Dat denk ik ook (dat over Minecraft).

  Is er trouwens ook een zekerheid dat Microsoft hun games op hun platforms gaat houden?

  Exclusiviteit mag van mij gewoon weg!
  Ik heb liever een band met de studio’s dan met een bedrijf en een of andere manager die altijd aan het woord is en aanbeden wordt!
 • Dit is logisch dat dit soort geruchten opsteken. Er komt een ontwikkelaar beschikbaar en alle namen met enorme zakken geld worden er aan gelinkt. Logisch dat ze kijken of er wat uit te halen valt, maar iedereen kan dit soort geruchten verzinnen.
 • Zit Warner in de problemen dat ze hun game divisie willen afstoten?
 • @tielo

  Nope. AT&T wilt er gewoon van af. AT&T nam Time Warner twee jaar terug over in een megadeal.
  Het is een beetje hetzelfde verhaal als Disney die van iedere gamedivisie af wilt, zoals LucasArts etc.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren