1. Microsoft heeft niet als doel meer consoles dan Sony en Nintendo te verkopen

Microsoft heeft niet als doel meer consoles dan Sony en Nintendo te verkopen

Phil Spencer is te gast bij Animal Talking

Microsoft heeft niet als doel om meer consoles dan Nintendo en Sony te verkopen, aldus Xbox-baas Phil Spencer.

Dat meldt hij in een interview met Gary Whitta. Spencer was onlangs te gast in Animal Talking, de talkshow van Whitta die geheel in Animal Crossing: New Horizons wordt gehouden.

"Als (het verkopen van meer consoles dan Sony en Nintendo) ons doel was, zouden we niet onze games op pc uitbrengen", aldus Spencer. "We zouden onze games niet op Xbox One uitbrengen, we zouden xCloud niet lanceren zodat mensen games op hun telefoons kunnen spelen."

Spencer benadrukt hiermee wederom dat Microsoft zich meer richt op het leveren van diensten naar gamers, zoals Game Pass en het aankomende xCloud. Alle Xbox One- en Series X-games van Microsoft verschijnen daarnaast op pc.

Ondanks dat het bedrijf de nadruk niet op verkochte consoles wil leggen, brengt het ergens in november van dit jaar wel de Xbox Series X uit. Volgens geruchten moet er ook een minder krachtige versie van de console lanceren, genaamd Xbox Series S, maar dit is nog niet bevestigd. Onlangs werd de belangrijkste lanceringsgame voor de aankomende console, Halo Infinite, uitgesteld naar 2021.

De gehele talkshow met Spencer als gast is hieronder te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Logica of indekken?
 • @benjaminben
  Denk een mix van beide, deels alvast indekken.
  Maar als je naar hun strategie kijkt, Xbox experience naar zoveel mogelijk verschillende platformen brengen klinkt het weer heel logisch.
  Maar je kan mij niet wijsmaken dat ze niet veel Xboxen willen verkopen🤣
 • @TommieNL
  Dat is gewoon bijzaak geworden, maar het is wel grappig om te zien dat je in de Console war spirit blijft. Vergeleken met Sony hoeft Microsoft niks op te bouwen met deze strategie. Met Xcloud en alle extra features die Microsoft heeft zijn elke PC en Telefoon gebruiker geschikt om klant te zijn van Xbox.

  We hebben aan Fortnite gezien hoe breed je een fanbase kan maken door zoveel mogelijk platformen te koppelen. Daarnaast heeft Microsoft ook goed gemerkt wat het doet om een game op steam uit te brengen. Sea of Thieves is in 1 klap een culthit op Steam en de extra MTX verkopen die het genereerd. Zonder enige moeite heb je toegang tot miljoenen gebruikers.

  Sony heeft wel de Fanbase, maar begint weer op nul met de PS5. Het is nog maar de vraag op deze Next gen dezelfde hype heeft als met de PS4.
 • @ShadowhunterrX

  Die hype is er al. De kijkcijfers op het net bij de release van Sony's console lagen op kortere tijd twee keer zo hoog dan bij de onthulling van de X Box Series X. Nu trekt Phil Spencer zijn spreekwoordelijke excrementen in, door te mikken op de PC-community, de Microsoft Store en de verheerlijkte Game Pass.

  Het is puur schadecontrole want de populariteit ligt duidelijk hoger bij Sony en Nintendo. Het is geweldig dat Microsoft ons verwent met hun goede ondersteuning en multiplatform opties, maar op vlak van marketing en vooral bescheidenheid kunnen ze nog wat leren van beide concurrenten.
 • @Mister Frowdo
  En kijkcijfers staat gelijk aan hype ? Dat is wel heel simpel bekeken, want dan ben ik blijkbaar 1 van de 30 miljoen kijkers die op day 1 een PS5 wil hebben. Als er echt hype was werd ik om me oren geslagen door hele blije mensen en op de meeste sites zie ik alleen Fanboys van beide kampen heel blij zijn.

  De meeste mensen die ik spreek zitten meer in een *leuk, maar ik wacht af houding* wegens onduidelijkheid met prijs en nog geen boeiende games. Ook het corona gebeuren helpt niet mee.

  Dat zou heel raar zijn dat hij nu pas op de PC community mikt als excuus. Heel windows zit vol gestampt met Xbox functies die er al jaren inzitten en Game Pass voor windows is ook al een jaar oud. Je hoeft alleen maar Windows knop + G in te drukken in windows 10 en hallo je bent een xbox gebruiker.

  Zie jij het echt als Damage control van iets wat algemeen bekend is ;) ?
 • @ShadowhunterrX

  Het is de eerste Xbox console die uitkomt waarbij geen enkele game meer Xbox-exclusief is.

  Deze launch is gewoon anders dan voorheen en hij kan en mag zich gerust achter de PC-markt verstoppen.

  Een mooier excuus bestaat niet.
 • @ShadowhunterrX

  Console war spirit?

  Ik geef alleen aan welke strategie Microsoft op dit moment bewandeld. Ik roep helemaal niks wat pro PlayStation over doet komen🤔
  Ik ben juist hartstikke benieuwd welke weg MS gaat nemen straks. Maar je kan mij niet wijsmaken dat Microsoft het totaal niet boeiend vindt hoeveel Xboxen ze verkopen. Als er 121 miljoen XB1 verkocht waren ipv ps4 had meneer Spencer deze uitspraak vast en zeker niet gedaan.

  "we maken de krachtigste console ooit, maar we hoeven hem niet te verkopen want je kan alle spellen ook op een telefoon spelen" dat zegt hij eigenlijk.
 • @TommieNL

  + Hij was enorm blij met de reveal van de PS5.
  Hij geniet elke dag dat zijn kindje betere specs heeft.

  En dat mag die gozer!
  Het is hem gegund!
 • @TommieNL
  Waarom ben je eigenlijk benieuwd naar welke weg Microsoft gaat nemen. Dat is allang duidelijk allemaal aan de keuzes die ze gemaakt hebben de afgelopen twee jaar.

  Lees nou is je reactie terug. Je begint weer over verkoop console onzin ( Console war spirit), maar daarna quote je precies waarom ze verkoop van Xboxjes niet belangrijk vinden. Zelfs TommieNL kan zelfs gebruiker worden van Xbox zonder een Xbox te kopen en dat is heel het punt. Je hebt een veel groter bereik met smartphones en PC`s. Al verkoop je 13 miljoen xboxjes, maar je hebt 60 miljoen maandelijkse Game Pass gebruikers en extra sales van Steam. Dan stromende centjes gewoon binnen van mensen die geen Xbox hebben.

  Voor de rest… tjah dat jullie snel getriggerd raken door alle PR gelul van krachtigste console. Lekker boeiend zeg… alsof de Xbox one X als broodjes over de toonbank ging.
 • Reken maar dat mocht de Series X meer verkocht worden dan de PS5 Microsoft het van de daken schreeuwt hoor haha. Snap wel wat ie bedoelt natuurlijk met services als Game pass en Xcloud.
 • @Real13

  Nou dit dus. Als het aantal Xbox one consoles ook 121 miljoen was geweest dan had hij dit nooit gezegd. Dus ja een vorm van damage control kun je dit soort uitspraken zeker wel noemen.
 • Het blijft jammer dat de twee heren (Sony en Microsoft) hun geld verspillen aan console- en timed-exclusives.

  Toch wel een tactiek om de verkoop van de consoles op te krikken.


  Als PC- en Switch-gamer valt die kinderachtige strijd tussen de twee nog harder op.

  Als twee honden vechten om een been loopt de derde ermee heen.
 • @Don Carpaccio

  Ben met je eens dat die exclusieve titels niet handig zijn voor alle niet-bezitters van dergelijke consoles, echter blijft dat wel vooral de kern van bijvoorbeeld Sony's USP. Als Sony dat niet had blijft er weinig over wat (potentiële) gebruikers over de streep kan trekken.
  Het is dat ik al 10+ jaar een PlayStation bezitter ben en dat mijn account en alle games/trophies zijn gekoppeld, maar anders had ik mogelijk toch andere keuzes gemaakt.
 • @AWESOMEDUDE3
  Gewoon lekker Nintendo games spelen. Veel mooier
 • @blue_blade_3 dat is jouw mening en geen feit. Ik heb zelf nog geen reden gezien om naast de wii u een switch te halen. Gamen doe ik toch alleen maar thuis en de goede games heb ik al op de wii u. Maar mijn favoriete games van de laatste jaren zijn bijna allemaal playstation exclusives.
 • @obi-twan kenobi
  Dat was ook als een grapje naar awesomedude3 bedoelt
 • @blue_blade_3 sorry, het kwartje viel ff niet.
 • @AWESOMEDUDE3
  Ik had hetzelfde gevoel met mijn Playstation account ( 13 jaar oud ). Alle games en trophies die je hebt gehaald en de waarde die je er aan hecht. Maar op een gegeven moment hecht je daar weinig waarde aan als je ervaring hebt met andere platformen die de gebruiker zelfs belonen voor het gebruikt van hun platform.

  Leuk dat Sony nr1 is en exclusieve deals blijft kopen. Maar het zou fijn zijn als Sony dat geld is in de Klanten zelf steekt en niet alleen maar in de US en UK blijft hangen ;).
 • @ShadowhunterrX ik hecht nog steeds veel waarde aan mijn psn account. Onlangs mijn 89e platinum gehaald. Ook zijn playstation exclusives veruit mijn favoriete games. Playstation blijft wat mij betreft nog jaren mijn main platform. De rest is ook leuk, maar meer voor erbij.
 • Aan de ene kant lijkt het op damage control maar aan de andere kant klopt het wel wat hij zegt.

  De nieuwe consoles S of X gaan toch wel goed verkopen. En Sony wint waarschijnlijk wel qua verkopen. Maar uiteindelijk haalt Microsoft meer geld binnen met de strategie die ze nu hanteren. En dat wil een bedrijf veel liever dan een wedstrijdje winnen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren