1. Gerucht: Microsoft komt met nieuw Xbox-abonnement inclusief console

Gerucht: Microsoft komt met nieuw Xbox-abonnement inclusief console

Vooralsnog alleen voor Amerikaanse consumenten

Er komt mogelijk een nieuwe abonnementsdienst uit voor Xbox. In dit nieuwe abonnement van Microsoft krijgt de speler voor een maandelijkse prijs naast Xbox Live Gold en de Game Pass ook de keuze uit een Xbox One-console.

De nieuwe abonnementsdienst zou de naam 'Xbox All Access' moeten dragen. Dit meldt de website Windows Central. De consumenten krijgen hiermee de mogelijkheid om de kosten van een Xbox-console en andere diensten te verdelen over een tijd van twee jaar. Echter is deze abonnementsdienst momenteel alleen voor in Amerika in ontwikkeling.

Met dit nieuwe abonnement kan de consument kiezen tussen twee verschillende variaties. Zo kan men kiezen voor een abonnement met een Xbox One S of een abonnement met de Xbox One X. Bij het kiezen voor de Xbox One S betaalt de consument 22 dollar per maand voor een periode van twee jaar. Voor een Xbox One X moet er 35 dollar betaald worden voor dezelfde periode. Na twee jaar zijn verstreken is de console van de koper.

Het bekendmaken van de nieuwe abonnementsdienst op Gamescom is voor Microsoft dan ook niet een logische stap, gezien het feit dat het op dit moment alleen voor Amerikaanse consumenten bestemd is. Met deze nieuwe dienst biedt het echter wel een nieuwe mogelijkheid voor gamers om in bezit te zijn van een Xbox One-console zonder direct een hoge prijs te hoeven betalen.

De huidige prijs van een Xbox One S is ongeveer 230 dollar (198 euro) en de Xbox One X voor 499 dollar (430 euro). In totaal zouden de kosten van de abonnementen iets lager zijn dan de console en diensten apart te kopen, namelijk 528 dollar (454 euro) voor de Xbox One S en 840 dollar (723 euro) voor de Xbox One X. De prijzen zijn echter wel exclusief btw. De combinatie van het kunnen bezitten van een console voor een maandelijkse prijs met een lager totaal aan kosten kan mogelijk nieuwe klanten opleveren voor Microsoft.

Er is momenteel nog niet bekend wanneer de nieuwe dienst van Microsoft beschikbaar zou worden gesteld voor Amerikaanse consumenten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Alsof ze het wiel hebben uitgevonden. Microsoft haalt steeds gekkere dingen uit om hun console toch nog goed te kunnen laten verkopen.

  Denk erom: Geld lenen kost geld. Haha.
 • @Ramirez

  Ik vind dat je wel erg negatief/sarcatisch bent. Dit past volgens mij uitstekend bij de huidige filosofie van Microsoft, namelijk gaming als service.
 • @barton ligt aan het bedrijf. Bij een ander niet nader te noemen bedrijf, zou hij een gat in de lucht springen. Gok ik zo.

  En los of het bij de filosofie past, dit is een slimme zet.
 • @Ramirez
  Ik kies ervoor om een smartphone meteen te betalen, omdat ik het kan. Sommige willen dat liever in 2 jaar doen en die keuze is er gelukkig.
  Ik kies er ook voor om een console meteen te betalen omdat ik dat kan veroorloven. Andere kiezen nu voor een ziek dure Wehkamp lening die ze wel maandelijks kunnen betalen. Wat zou het fijn zijn als zowel Sony als Microsoft dit zouden gaan doen voor deze mensen die het niet in 1 keer kunnen betalen. Nintendo tel ik niet eens mee met alleen maar indie meuk en belabberde online troep straks in september.
 • @SmartTies
  Als je (constant) leningen moet aanvragen voor dergelijke aankopen zul je misschien de prioriteiten even moeten heroverwegen.
 • @AWESOMEDUDE3

  Sommige mensen misschien wel, maar er zijn er ook genoeg die het makkelijk kunnen betalen en ook op die manier doen. Ik ben met mijn telefoon zelfs een paar euro goedkoper uit.
 • @SmartTies
  ja, maar dan sta je wel gelijk geregistreerd bij BKR. Moet je niet willen…
 • @Soon.
  Ja maar die registratie is tegenwoordig wel anders dan vroeger. Ik heb ook een telefoonabonnement en een creditcard + ik schijn rood te mogen staan op mijn bankrekening. Alle drie zijn het noteringen bij BKR. Echter, zo zei de hypotheekadviseur, dit soort registraties zijn te verwaarlozen. Ga er vanuit dat je max te lenen bedrag hooguit een procent of 3-5 omlaag gaat.
  En zo geschiedde want had verder een directe goedkeuring en verhuisd inmiddels. Dus voor dit soort contracten/leningen hoef je niet te bang te zijn.
 • @xevulutionx

  BKR-registratie voor een klein bedrag is niet zo erg. Het schijnt dat de waarde van die registratie x 3 van je totaal te lenen bedrag bij de hypotheek afgaat. Dat betekent in het geval van een telefoon misschien eens 1500 euro. He tblijft dan ongeveer 5 jaar staan.
 • @SmartTies

  Wat heeft het met Nintendo te maken?
 • @Luigi1985
  Ik kaartte aan waar ik het van nut zou zien. Oja en omdat het om Ramirez ging :-)
 • @SmartTies

  Het is eerder dat dit soort vormen van aankoop allang bestaan. Je kunt al een xbox op afbetaling kopen, ook in de states.

  Ik zie dit gewoon niet werken omdat de optie er al is en het is ook nog es de retail er tussen uit halen.
 • Goed idee eigenlijk
 • Handig voor mensen met een mindere beurs. Helaas weer murica only…wel dom om dit in Duitsland bekend te maken en dan het maar raar vinden als Europeanen je console als USbox zien. Dombo's
 • @ShadowhunterrX Het is een gerucht, ze hebben het nog niet officeel naar buiten gebracht ;)
 • @MythicZ

  Aah gelukkig maar.
 • Slim en een logische volgende stap voor gaming.
 • Sparen, sparen, sparen en hopen dat papa geen dikke pick-up koopt, maar speelgoed en wat aandacht geeft aan zijn 5 kinderen.
 • @Don Carpaccio But daddy's gon' buy a new Ford! Y'all know that, priorities son!
 • Leningen voor luxe, ik zal het nooit begrijpen.

  Een gigantisch televisietoestel in de woonkamer met schotelantenne, maar dezelfde dag aan het loket van de elektriciteitsmaatschappij om met koperen munten de schulden te betalen.

  Ik weet dat het een erg klantvriendelijke aanpak lijkt, maar ik zie het eerder als gevaarlijk, aangezien mensen met een gat in de hand dit verleidelijk zullen vinden. Dit is lenen, en je bent verbonden aan een contract waar je niet zomaar aan onderuit kunt.

  Zo heb ik eens een reportage gezien over een vrouw die via een liefdadigheidsinstelling een bepaald bedrag kreeg (ik geloof 500 EUR), en zei dat ze nu eindelijk een Playstation voor haar twee kinderen kon kopen. Een spelconsole gaat je gezin niet onderhouden, dacht ik toen.

  Voor de mensen die een overzicht hebben over hun budget is dit prima, voor anderen vormt dit mogelijk een gevaar.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren