1. Microsoft is nu 1 biljoen dollar waard

Microsoft is nu 1 biljoen dollar waard

Dit ligt niet grotendeels aan de gametak van het bedrijf

Microsoft heeft een flinke mijlpaal behaald. Het bedrijf is gestegen naar een waarde van 1 biljoen dollar. Dit is gebleken uit de cijfers van het derde kwartaal, dat 31 maart eindigde.

De stijging van de waarde is niet per se te danken aan de gametak van het bedrijf. Die had zeker een stijging, ongeveer vijf procent per jaar, maar dat viel eigenlijk een beetje tegen voor het bedrijf. Deze stijging was voornamelijk te danken aan Xbox-software en diensten. Ondanks dat viel de 2,36 miljard dollar lager uit dan verwacht. Desalniettemin ziet Microsoft een grote kans als het op games aankomt.

xbox

Hoewel het succes binnen de gametak van het bedrijf grotendeels komt door de Xbox, heeft de pc het ook erg goed gedaan. Deze is acht procent gestegen naar 10,7 miljard en heeft het beter gedaan dan verwacht. Het is uiteindelijk de omzet van de Microsofts Cloud die het meest gestegen is. Deze is met 41 procent gestegen over een jaar.

De stijging van waarde plaatst het bedrijf nu binnen de top drie meest waardevolle bedrijven. De andere twee zijn Amazon en Apple.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Dat is Sony (60 miljard) + Nintendo (40 miljard) maal 10.
 • @Newgamessuck

  58,91 en 44,77 om exact te zijn. Dit schommelt vrijwel maandelijks dus is eigenlijk nietszeggend.

  Echter waarde alleen zegt nog niet zoveel. Vele factoren komen er bij kijken. Microsoft is idd een giant maar hun Xbox divisie is niet zo bijzonder. Microsoft’s waarde komt vooral elders vandaan. Je net market cap is ook niet iets dat je kunt “uitgeven”.

  In vergelijking met Sony en Nintendo (beide teren voornamelijk op de game industrie) op gaming gebied doen ze het gewoon slecht terwijl er zoveel potentie ligt voor ze. Ook Sony heeft divisies die ze beter kunnen afstoten. (Iets wat ze ook al een tijdje geleden gedaan hebben).
 • @Ramirez
  Slecht?? Dat ze minder verkopen dan Sony en/of Nintendo houdt niet in dat het slecht gaat.
  Afstoten is iets waar ze absoluut niet aan denken, waar ze juist bezig zijn met steeds meer investeringen. Die opmerking is ooit gemaakt door de top van Microsoft, welke destijds duidelijk niet op de hoogte was hoe groot gaming is en wordt.
  Dat "wanbeleid" zorgde mede voor de slechte launch van de One, waar ze nu gelukkig weer de juiste kant op gaan.
 • @Ramirez
  Je kunt Nintendo en Microsoft idd niet naast elkaar leggen en vergelijken. Xbox/gaming is maar een relatief kleine divisie binnen microsoft.

  Ik zal verder niet ingaan op: "Je net market cap is ook niet iets dat je kunt “uitgeven”.". Ik ben het daar niet 100% mee eens, maar op een gaming forum niet de juiste plaats om daarover te discussieren. Denk in de richting van meer aandelen uitgeven om geld op te halen. Of overnames met betalingen in aandelen.
 • @Ramirez Als je denk dat het slecht gaat met de Xbox dan valt er niet eens met jou te discussieren, dan heb je er gewoon werkelijk waar geen verstand van.
 • @Robskeee
  Hij bedoeld natuurlijk dat Microsoft het niet zo goed doet als Sony of Nintendo. Daar hoef je niet over te discussiëren, dat is gewoon een feit.

  Daarnaast blijft Sony maar met pareltjes komen, zoals nu weer met Days Gone.
 • @CerandoX.nl

  Days Gone geeft het niveau van de "pareltjes" van Sony inderdaad wel goed weer ja! :D
 • Idd, Sony maakt kwalitatief goede games. Dat ben ik met je eens. 👍
 • @CerandoX.nl
  Sony heeft zeker talloze pareltjes de laatste jaren afgeleverd ivm MS. Echter, de roze bril mag ook iets losser opgezet worden.
  Days Gone is geen regelrechte parel die wat mij betreft niet in een rij met games als God of War, SpiderMan en HZD of een TLOU thuis hoort. Wellicht wel voor jou en daar kan ik niks van zeggen maar de verschillende geluiden over deze game en de kritiek die er ook is vertellen ook een ander verhaal.

  Maar je probeert een beetje te stoken gok ik.
 • Doe mij een miljoeneke of 10!
 • @Piet S.

  Als we met de hele wereld 142,85 pp inleggen, kunnen we Microsoft kopen.
 • @Luigi1985

  Damn! Als je het zo stelt is het helemaal ziek… :P
 • De 3x 'ondanks' achter elkaar leest wel een beetje vervelend.
  OT: Bizar hoe groot Microsoft eigenlijk is.
 • @MythicZ

  Zelfde geldt voor apple, Amazon, Google, Facebook, Tencent, Alibaba jpm en zo kan ik nog wel even doorgaan…idd bizar groot.

  Grootste Nederlandse bedrijf dat 'in de buurt' komt is Shell die 1/3rde a 1/4rde van Microsoft waard is.

  Het grootste brijf van de wereld is wss Aramco. Dat is het saudische olie staatsbedrijf. Aangezien ze (nog) niet beursgenoteerd zijn is de precieze marketCap niet bekend (dat bepaalt vraag en aanbod namelijk). Maar schattingen zijn tussen de 1 en 3 biljoen.

  Erg ruim genomen, maar voor bedrijven die niet publiek zijn is niet alles bekend om een betere berekening te maken.
 • Nou, leuk. Denk ik.
 • @Heer Mida

  Ik denk ook wel dat jij dit leuk vindt. Denk ik.
 • ..Ondanks dat.. ik geen microsoft fan ben, vind ik dit toch ook weer straf.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren