1. Gerucht: Microsoft wil Japanse studio's overnemen

Gerucht: Microsoft wil Japanse studio's overnemen

Koei Tecmo zou een goede kanshebber zijn

Microsoft zou zijn zinnen hebben gezet op diverse Japanse studio's.

Dat blijkt uit een nieuwe reportage van Bloomberg. Microsoft zou met diverse Japanse studio's praten over een mogelijke overname, al worden op dit moment geen namen van studio's genoemd. Het zou om studio's "groot en klein" gaan. Volgens geruchten zou Koei Tecmo een van de kanshebbers zijn, maar dit is nog niet bevestigd.

Analist Hideki Yasuda meldt in het artikel dat dit geen toeval is. "Sony's aandacht ligt elders (dan in Japan) en fans beginnen dat te merken." Sony zou steeds meer de nadruk op het Westen leggen. Dit zou al tijdens de PlayStation 4-generatie het geval zijn geweest en aankomende generatie nog duidelijker worden. Microsoft daarentegen heeft nog maar weinig Japanse consumenten weten te overtuigen onderdeel te worden van het Xbox-ecosysteem.

Microsoft heeft de afgelopen jaren wel meer studio's overgenomen. Het meest recente voorbeeld is ZeniMax, het moederbedrijf van Bethesda - hoewel die deal nog niet compleet rond is. Eerder kocht Microsoft onder andere Minecraft-ontwikkelaar Mojang en Double Fine op.

De nieuwe spelcomputers van Microsoft, Xbox Series X en Xbox Series S, zijn vanaf morgen verkrijgbaar.

Xbox Series S

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • MS lijkt zich meer te willen richten op (exclusieve) software. Ik ben blij met deze foxus want die heb ik afgelopen generatie gemist.
 • Misschien is Sega ook wel een optie.

  Of de game divisie van Konami en maak PES exclusief gooi er geld tegenaan voor licensies en rechten en je kan echt de strijd aan gaan tegen een Fifa.
 • @Gourami

  Sega zou een geweldige optie zijn. En dan microsoft xbox rebranden naar Sega xbox in Japan.
 • En dan nog komt Xbox niet van de grond in Japan. Daar zijn ze alleen Nintendo First, Sony second. Japanners zien gewoon niks in een westerse console
 • Wie weet is ms wel van plan een handheld te maken. Een handheld waar alle xboxgames op draaien (lagere resolutie). Want ik denk dat, dat de enige weg is om te slagen in japan tegenwoordig.
 • @Jowy
  Qua "handheld" zijn ze toch juist in aan het zetten op cloud streaming? Niet mijn ding, maar volgens mij ligt daar de focus.
 • @Gaaiz

  Denjk ik ook. Komen vast wel met een handheld waar de processorkracht niet geweldig hoeft te zijn, maar met 5g en alles om optimaal vanuit de cloud te gamen. Zal vroeg of laat wel komen.
 • @Gaaiz
  ja, da's waar. Dat kan wel eens groot worden.
  Dus dan kan je bv je gsm in zo'n soort controllershell steken?
 • @Jowy

  Verkocht!
 • Misschien is het meer het doel om liefhebbers van Japanse games in het Westen in het ecosysteem te krijgen…

  Zie het ook niet gebeuren dat ze een studio opkopen en meteen zeggen 'jullie games komen alleen nog uit op Xbox'. Dat ligt denk ik nogal gevoelig en is de manier om meteen alle werknemers weg te jagen.
 • Nintendo sluit ik ook niet uit. Hoeft geeneens een overname te zijn, maar een hele hechte samenwerking.

  Als microsoft japan weet te overtuigen gaat Nintendo het nog lastig in de toekomst krijgen met cloud gaming op handhelds.

  Ik zeg niet dat de kans dat dit gaat gebeuren groot is, maar het kan gewoon niet uitgesloten worden.
 • @Newgamessuck

  Een hele hechte samenwerking met Nintendo zie ik wel zitten. Dan zou je echt alles in 1 hebben. De krachtigste console, de beste exclusives, de meeste innovatie, het beste ecosysteem EN de beste online omgeving.

  Ik denk eerlijk gezegd niet dat Nintendo het lastig gaat krijgen, mocht MS weten te overtuigen in Japan, want Nintendo heeft meer dan genoeg franchises om gewild te blijven en ook hangen er aan cloud gaming meer voorwaarden/beperkingen (qua verbinding. bv.), i.v.m. gewoon de Switch aanzetten en gamen.

  Maar… Kom maar op met die Ninendo x MS samenwerking!
 • @PietS.

  Als MS en Nintendo de krachten bundelen, dan denk ik serieus dat Sony dit niet meer kan bijbenen op de lange termijn.

  Dan heb je een pakket die echt voor elke gamer simpelweg niet meer te negeren valt.
 • @DopieJopie1

  Want Sony’s IP’s komen dan opeens ook op de Nintendo of Xbox consoles? Als je het nu kan negeren kan je het dan ook negeren.

  In wezenlijk veranderd er niks namelijk. Maar wel grappig om te lezen dat als het om PlayStation exclusives gaat, dan is de wereld opeens klein.
 • @Snake_NL

  Mensen zullen voor PS exclusives dan vast nog wel een PS kopen ja. Maar als je ziet dat maar ong. 17% van de PS software sales uit exclusives bestaat, dan is dat maar een klein deel + games als Horizon komen ook uit op PC en wie weet welke games nog gaan volgen.
  Er zullen dan veel mensen overstappen.

  Edit:
  Hier meer over die +/- 17%:
  https://twitter.com/ZhugeEX/status/1321494050843840513?s=20
 • @PietS. een slechte vergelijking als je mij vraagt. ten eerste gaat dit om 2020, dus geen top jaar van Sony. Sony was al bezig om games voor de ps5 te ontwikkelen. Kun je voor de gein even games pakken uit 2017,2018? of past dat niet meer in het beeld die jij zoals gewoonlijk wilt plaatsen?
 • @Liquidshake

  Ik ben juist nog heel coulant. Het is wel een jaar waarin zowel TLOU2 als GoT gereleased zijn. Ik kan ook wel het jaar pakken waarin alleen Days Gone gereleased is… Maar of je daar blij van wordt… Feit is gewoon dat exclusives maar een klein deel uitmaken van de PS game sales.

  En daarnaast heb ik deze cijfers erbij gepakt omdat dit de meest recente zijn.


  O ja en waarom heb je niet meer gereageerd op mijn 'Quick resume afwezigheid' bewijs? ;)
 • @Snake_NL alsof alleen de sony ip's het merk recht zouden houden als al de rest onder 1 dak zit.

  In zo'n geval zou de playstation een console voor erbij worden bij de meeste mensen ipv wat het nu is.
 • @DopieJopie1

  Lol, dus niemand wil dus de Sony exclusieve games meer spelen? 🤣
 • @LosPilotas

  Zo'n 17% van de PS sofware sales bestaat uit exclusives. Dus maar een klein deel. :) + Een aantal games worden ook op de PC uitgebracht.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren