1. FPS Boost moet backward compatible games betere framerate geven op Xbox Series

FPS Boost moet backward compatible games betere framerate geven op Xbox Series

Verdubbelt of verviervoudigt de framerate van oudere games

Microsoft komt met FPS Boost, een techniek waarmee backward compatible games met een hogere framerate op Xbox Series X en S kunnen draaien.

In een Xbox Wire-bericht laat Microsoft weten dat FPS Boost diverse nieuwe methodes gebruikt om in sommige gevallen een dubbele fps te krijgen. In enkele gevallen wordt de framerate zelfs verviervoudigd.

"Hogere, stabielere framerates laten games visueel soepeler draaien, wat spelers meer de gameplay in trekt. We werken nauw samen met ontwikkelaars om de ervaring naar een hoger niveau te tillen, terwijl we de oorspronkelijke intentie van de game aanhouden."

Vooralsnog zijn er een vijftal games aangekondigd die gebruikmaken van FPS Boost. Het gaat om Ubisoft-games Far Cry 4 en Watch Dogs 2, de platformer New Super Lucky's Tale (dat in 120 frames per seconde loopt), Sniper Elite 4 en UFC 4. In de toekomst moeten meer games die hier gebruik van maken aangekondigd worden. 

In de lente moet er een systeemupdate voor de nieuwe Xbox-consoles uitkomen waardoor spelers games kunnen "managen", waarbij men zelf kan bepalen of de FPS Boost aan of uit staat. Door tijdens het spelen op de Xbox-knop op de controller te drukken, krijgen spelers ook te zien of een game in FPS Boost-modus draait.

Digital Foundry heeft een test uitgevoerd met de vijf games. De resultaten zijn in onderstaande video te zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren