1. Microsoft kondigt game-streamingdienst Project xCloud aan

Microsoft kondigt game-streamingdienst Project xCloud aan

'Wat als iedereen in de wereld Halo kon spelen?'

Microsoft heeft Project xCloud aangekondigd, een nieuwe streamingdienst die de ervaring van console-games naar andere apparaten moet brengen, waaronder smartphones.

De techgigant kondigde tijdens de E3 al aan te werken aan een streamingdienst voor games. Nu wordt het project verder uit de doeken gedaan via een introductievideo met onder andere Phil Spencer.

Project xCloud gaat gebruikmaken van de Azure-technologie van Microsoft, waardoor 54 regio's worden ondersteund in 140 landen. De video demonstreert hoe Xbox-hardware wordt gebruikt om servers te maken die de games afspelen in de datacentra. Tevens wordt het gebruik van touchscreen-besturing en van Xbox One-controllers getoond, die via Bluetooth verbinden met smartphones. Over de Xbox One wordt gezegd: "consoles blijven nog steeds de flagship experience voor hoge kwaliteit gamen".

De eerste publieke testperiode voor Project xCloud begint volgend jaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Is het vandaag Cringe dag? Na Assassin's Creed nu dit?

  Jezus. Die zitten precies in de hemel.
 • 1:05 wat een noob. Kan niet eens fatsoenlijk grunts doden.
 • @mightybundy
  Whahahaha is zo, of het is geen noob maar extreme lag.
 • Dit lijkt mij wat lachwekkend… wat vinden jullie?
 • @deftones
  Dit lijkt mij fantastisch. Het lijkt mij heerlijk om in de trein te kunnen spelen op mijn telefoon. Dit kan al met de Switch, maar deze laat ik toch meestal thuis, omdat het toch een relatief groot apparaat is en ik moet hem elke keer pakken en opbergen. Daarnaast ben ik best wel zuinig op mijn spullen en doe ik hem ook iedere keer weer in een case. Mijn telefoon zit in mijn zak en pak ik te pas en te onpas. :-)
 • Na die negatieve ervaringen met streamen is dit een grote stap voor een merk als deze om als eerste van de drie grote namen deze technologie toe te passen.

  Een goede stap dus. De voordelen zijn er genoeg, en nu de nadelen aanpakken.
 • Mensen die dit onzinnig vinden, sorry hoor, maar ze leggen in de video gewoon uit dat dit vooral bedoeld is om een grotere markt aan te trekken.
  De Casual Smartphone markt.

  Meer gamers = meer geld in de industrie = meer games( van kwaliteit).
 • Zoals eerder aangegeven is dit mooi voor de casual markt, maar ik zou er zelf nooit aan beginnen. Simpelweg teveel vertraging voor de type games die ik speel.
 • De race om de Netflix in games is in volle gang en Microsoft heeft denk ik (samen met Google en Amazon) de beste papieren in handen met hun Azure Cloud. Wij maken op werk ook gebruik van Azure en het werkt gewoon fantastisch.
 • Als ze ervoor zorgen dat dit goed werkt, lijkt het mij toch echt wel gaaf. Ik krijg een beetje het idee van de switch. Als mijn vrouw weer eens GTST wil kijken kan ik over stappen op dit systeem en toch blijven gamen. Of begrijp ik het dan helemaal verkeerd?
 • @Rickieboy649
  Ik ben dus van plan een tweede TV aan een monitor-arm te gaan hangen voor dit soort situaties, deze kun je dan tevoorschijn halen wanneer nodig. Heb verder ook een Switch, maar wil graag met de PS4 op mijn TV kunnen blijven spelen
 • @CerandoX.nl goed idee, ik leg dit idee meteen voor aan de vrouw :-p
 • Microsoft heeft geshopt bij aliexpress 🤣
  Ik heb die telefoon houder voor de xbox one controller ook gekocht en is precies het zelfde. Aanrader trouwens.

  Phone Mount HandGrip Stand for Xbox ONE S/Slim Ones Controller for Steelseries Nimbus Gamepad iphone X Samsung S9 S8 Clip Holder
  https://s.click.aliexpress.com/e/bkxzED4y

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren