1. Microsoft kondigt HoloLens 2 aan

Microsoft kondigt HoloLens 2 aan

Er staat al een samenwerking met een aantal bedrijven

Microsoft heeft de Hololens 2 officieel aangekondigd. Deze nieuwe versie is volgens Microsoft comfortabeler en meeslepender dat zijn voorganger. Bovendien is het bij deze mixed reality-bril mogelijk je handen te gebruiken zonder een controller nodig te hebben. Dit is mogelijk vanwege een ‘time of flight’ dieptesensor en verbeterde algoritmes.

De Hololens 2 wordt bij release voor 3500 dollar verkocht als onderdeel van een abonnement waar ook Dynamics 365 Remote Assist in zit. Dit is een programma waarmee technici vanaf een afstand problemen kunnen oplossen. Microsoft hoopt de manier waarop werk verricht wordt te veranderen met de Hololens 2. De Hololens 2 heeft volgens Microsoft directe positieve effecten op bedrijven. De headset is voor die prijs ook niet echt aantrekkelijk voor de meeste mensen, dus het is logisch dat Microsoft de focus op bedrijven legt. Ze hebben al een samenwerking met onder andere Airbus, Honeywell, Pearson and Saab.

Hololens

Eerder kwam de eerste Hololens uit en deze was voornamelijk bedoeld voor ontwikkelaars, zodat zij vast met het nieuwe apparaat aan de slag konden.

De Hololens 2 komt dit jaar uit, maar wordt alleen verkocht in Amerika, Japan, Duitsland, Canada, het verenigd koninkrijk, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren